Vesiturvallisuustyö menetti Alkon rahat

Alko ei anna tänä vuonna rahaa vesiturvallisuustyöhön. Turvallisesti vesillä -kampanjan puheenjohtaja, veneilyn ylitarkastaja Kimmo Patrakka Merenkulkulaitokselta kertoo, että pitkä yhteistyö päättyi vuodenvaihteessa Alkon päätöksellä.

- Vetäytyminen on sääli, sillä Alko on ollut rahoittajana liki 30 vuotta, eli yhtä kauan kuin vesiturvallisuustyötä on Suomessa tehty.

Alkon päätös teki kampanjan budjettiin ison loven. Patrakka laskee, että rahaa on käytössä tälle vuodelle hieman yli 200 000 euroa, mikä on noin 45 000 euroa vähemmän kuin viime vuonna.

Alkon viestintäjohtaja Mika-Pekka Miettinen kertoo, että vetäytyminen johtuu yhtiön tekemästä valinnasta. Alko panostaa tänä vuonna omaan teemaansa, joka on nuorten vuosi.

- Emme voi olla mukana joka asiassa. Vesiturvallisuustyö on arvokasta ja tärkeää. Tarkoituksemme ei ole vähätellä sen merkitystä.

Vesiturvallisuustyötä tekevien mieltä synkistävät myös alkuvuoden hukkumistilastot. Suomessa hukkui tammi-helmikuussa 21 ihmistä, kun vastaava luku viime vuonna oli kahdeksan.

Lue lisää Sunnuntaisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.