Työntekijöitä sairastui: tuotantotiloja käyttökieltoon ja päälle 50 000 euron uhkasakko

Vihanneksia jalostavan juvalaisen Salico Oy:n tiloista osa on määrätty uhkasakon uhalla käyttökieltoon.

– Kysymyksessä on vanha kaarihalli, joka jäi käytöstä vuonna 2012, jolloin uusi tehdas valmistui. Halli oli tyhjillään vuoteen 2014 saakka. Silloin sinne siirrettiin yksi linja muualla tehtaassa tehtävien korjausten ajaksi. Linja voidaan siirtää pois, sillä sille on tilaa muuallakin, kertoo Salico Oy:n toimitusjohtaja Jari Laaksonen.

Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue asetti tilat käyttökieltoon, koska kaksi yhtiön työntekijää on sairastunut tuotantotiloissa työskenneltyään.

Työntekijöistä toinen sairastui jo vuosikymmenen alussa. Työsuojelutarkastaja teki sen vuoksi yhtiöön tarkastuksen vuonna 2011. Tuolloin tuli ilmi, että työnantaja oli ryhtynyt selvittämään ongelmaa ja tilannut Työterveyslaitokselta sisäilmatutkimuksen.

Tutkimusraportissa todettiin, että työtilojen sisäilmassa on epäpuhtauksia, jotka vaativat tilojen korjaamista. Yhtiö aikoi korjata tilat suositusten mukaisesti.

Työsuojelutarkastaja teki joulukuussa 2015 työpaikalle uuden tarkastuksen, koska toinenkin työntekijä oli sairastunut sisäilman vuoksi. Tarkastuksessa kävi ilmi, ettei yhtiö ollut tehnyt kaikkia Työterveyslaitoksen suosittelemia korjauksia eikä myöskään huolehtinut työntekijöiden oirehtimisen seurannasta.

Työsuojeluviranomainen asetti tilat käyttökieltoon, joka on voimassa kunnes työnantaja on korjannut tilat siihen kuntoon, ettei niistä aiheudu vaaraa työntekijöiden terveydelle.

Työnantajan lakisääteinen velvollisuus on sisäilmaongelmien selvittäminen ja korjaaminen sekä työntekijöiden altistuksen estäminen.

Tilojen käyttökiellon noudattamiseksi asetettu uhkasakko on 50 000 euron suuruinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vasemmistopuolueet eläkeputken poistoa tai ansiosidonnaisen porrastusta vastaan – puolueet myös valmiita tinkimään työllisyystoimien aikataulusta: "Asia ei ole kuukaudesta tai kahdesta kiinni"

Asiantuntija: Maskisuosituksella tavoiteltu hyöty saavutetaan vain, jos kaikki noudattavat sitä

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

STM:n Varhila MTV:lle: Oireettomien laajamittainen koronatestaus ilman riskiperusteisuutta tehotonta

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – katso tallenne valatilaisuudesta täältä

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.