Vihreät: Susijahdin epäkohtiin pitäisi puuttua tiukemmin

Savo-Karjalan vihreiden mielestä susijahdeissa paljastuviin epäkohtiin tulisi puuttua tiukemmin. Esimerkiksi pantasusien kaatamisen ja salakaatojen tulisi johtaa kaatolupien menetykseen.

Lisäksi Savo-Karjalan vihreiden piirihallituksen mielestä susien kaatolupia pitäisi keskittää laumojen sijaan asutuksen läheisyydessä liikkuviin yksilöihin. Näin voitaisiin vähentää vahinkoja ja parantaa alueella asuvien ihmisten turvallisuuden tunnetta.

Vihreät toteavat tiedotteessaan, että metsästyksen kohdistaminen vain nuoriin yksilöihin ei ole onnistunut, vaan jahdeissa on ammuttu sekä susilaumojen alfayksilöitä että tutkimustarkoituksissa pannoitettuja susia. Etenkin alfanaaraiden ampuminen voi johtaa susilaumojen hajoamiseen, mikä kasvattaa todennäköisyyttä, että asutuksen piiriin päätyy nälkäisiä nuoria susia, jotka eivät osaa saalistaa luontaista ravintoa.

Uusimmat

Kotimaa

Tänään saa liputtaa lapsen oikeuksille

Syksyn ylioppilaskokeiden tulokset julki tänään

Käräjillä kuullaan tänään Aarnion ex-alaista – syyttäjän mukaan miehen olisi pitänyt huolehtia tietolähteiden kirjaamisesta

Mies kuoli ulosajossa Ylivieskassa, auto törmäsi katto edellä isoon kuusenrunkoon

Tulli epäilee virolaisen nuuskan salakuljetusorganisaation kuljettaneen Suomeen 5  000 kiloa nuuskaa

Keskustassa myönnetään: Aluepolitiikassa pakko parantaa juoksua

122 peltipoliisin kameraa päällä nyt yhtä aikaa - Suonenjoella ja Kiuruvedellä räpsyy

Akavan hallitus saa vielä perata päätöksensä jättää Fjäderin luottamusäänestys järjestämättä

Pohjois-Koreasta loikannut kenraalin poika kertoo nuorten suhtautuvan välinpitämättömästi maan johtoon

Britanniassa vastustusta herättänyt Coca-Colan joulurekka tulee myös Suomeen ja Kuopioon – "Tämä ei ole mikään lasten tapahtuma"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.