Vihreät ei siirry kahden puheenjohtajan malliin

Vihreillä on jatkossakin vain yksi puolueen puheenjohtaja.

Kahden puheenjohtajan malli sai puoluekokouksessa Kuopiossa vähemmän kannatusta kuin ehdotus, että vihreiden kahden nykyisen kärkihahmon eli puheenjohtajan ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan työskentelyä kehitetään. Jälkimmäinen kanta voitti äänin 197-145.

Asiaa esitti alun perin Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto, Vino. Kahden puheenjohtajan malli on käytössä monissa muissa vihreissä puolueissa muualla Euroopassa.

Puoluekokouksessa valittiin myös uusi vihreiden puoluesihteeri. Virkaan nimitettiin Panu Laturi.

Laturi keräsi 241 ääntä eli selvästi muita enemmän. Puoluesihteeriksi mieli Laturin ohella myös huhtikuun vaaleissa eduskunnasta pudonnut kerimäkeläinen Heli Järvinen, joka keräsi 91 ääntä. Tamperelainen vihreä vaikuttaja Juhana Suoniemi jäi kolmanneksi 32 äänellä.

Puheessaan Laturi valoi kokousväkeen uskoa vihreiden nousuun. Hänen mukaansa puolueelta edellytetään yhtenäisyyttä, puhaltamista yhteen hiileen ja turhan kaupungin ja maaseudun välisen vastakkainasettelun lopettamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – seuraa tilaisuutta suorana kello 14 alkaen

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Piispa näkee yhteisiä päätöksiä uhmaavassa papissa anarkian vaaran – kirkossa mielipiteet avioliitosta ovat edelleen kaukana toisistaan

STM on tehnyt arviolta 100 miljoonan euron esityksen suojavarusteiden hankinnasta Huoltovarmuuskeskukselle

Poliisi taltutti asemiehen poliisikoiralla Iisalmessa

Ammattikuskit, ydinvoimaloiden huoltajat ja vakavasti sairaat – itärajalta pääsee edelleen painavista syistä läpi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.