Vihreät huolestuivat energiaverolaskelmasta

Vihreiden varapuheenjohtaja Oras Tynkkynen haluaa selvittää pikaisesti, ovatko arviot energiaveron vaikutuksista oikeat.

Maakaasuyhtiö Gasumin teettämän selvityksen mukaan maakaasun tuntuva veronkorotus voi lisätä hiilen ja turpeen käyttöä tuntuvasti pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Päästöt kasvaisivat jopa neljänneksen.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen sanoi tänään Ylen uutisille olevansa valmis miettimään energiaveropaketin sisältöä uudelleen, jos Gasumin teettämät laskelmat osoittautuvat oikeiksi.

Gasumin selvityksen mukaan hallituksen esitys maakaasun veron korottamisesta muuttaisi voimaloiden polttoaineiden ajojärjestystä. Maakaasun käyttö vähenisi, kun taas hiiltä ja turvetta käytettäisiin enemmän.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen ilahtui Kataisen lupauksesta miettiä energiaveropaketin sisältöä uudestaan, jos tuoreet laskelmat siihen antavat aihetta.

- Minusta on tavattoman hyvä, että Katainen on tunnustanut sen tosiasian, että tässä on tarkistamisen paikka. Olennaista on se, että maakaasulle esitetty vero on liian korkea ja kivihiilelle liian matala, hän kommentoi STT:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.