Vihreiden Aalto kokee saaneensa vahvan tuen puoluekokoukselta

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto arvioi, että puoluekokouksesta vihreät saa ”aivan valtavan hyvät eväät” tuleviin vaaleihin valmistautumiseen.

– Eduskunnan päällähän on ollut tavallaan iso pilvi. Se oli ensin tavallaan tämä työmarkkinakysymys ja nyt tavallaan tämä sote-kysymys, Aalto sanoo.

– Vaikka kuinka puhuisi muista tärkeistä asioista, niin ne eivät tavallaan nouse sinne politiikan agendalle.

Aallon mukaan puoluekokous mahdollistaa sen, että vihreät puskee yhtenäisenä porukkana eteenpäin nyt linjattuja pääteemoja, eli koulutusta, ilmasto- ja ympäristöasioita, luonnonsuojelua sekä perustuloa. Samalla puolue haluaa haastaa kaikki isot puolueet näissä asioissa.

– Uskon, että sain niin vahvan selkänojan täältä, että olen vahvempi ja valmiimpi kuin ikinä milloinkaan. Minulla on koko tämä puolue niin vahvasti tukena, että nyt ruvetaan maailmaa muuttamaan oikein kunnolla, että rytinä käy.

Aaltoa itseään on kritisoitu hieman näkymättömäksi verrattuna edeltäjäänsä Ville Niinistöön, joka tunnetaan kärkevistä kommenteista. Aalto taas monesti muistetaan lähinnä yksityiselämänsä tiimoilta syntyneistä otsikoista.

Aalto ei kuinkaan aio hakemaan näkyvyyttä kärjistyksillä. Hän sanoo uskovansa siltojen rakentamiseen, eikä polttamiseen.

– Ei siinä auta mikään muu kuin että olen ihan juuri oma itseni ja pikku hiljaa ihmisille tulee tutuksi minun työni ja kädenjälkeni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.