Vihreiden eduskuntaryhmän johtoon valittiin Emma Kari, Kai Mykkänen kokoomuksen ryhmyriksi

Vihreiden eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi on valittu kansanedustaja Emma Kari. Helsingin vaalipiiristä vuonna 2015 eduskuntaan nousseen Karin uutta pestiä hoiti aiemmin Krista Mikkonen, joka valittiin ympäristö- ja ilmastoministeriksi.

–  On ilo ja kunnia olla johtamassa vihreiden kaikkien aikojen suurinta eduskuntaryhmää, Kari kommentoi eduskunnassa valintansa jälkeen.

Vihreiden ryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Saara Hyrkkö ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Jenni Pitko. Sekä Hyrkkö että Pitko ovat ensimmäisen kauden kansanedustajia. Hyrkkö valittiin Arkadianmäelle Uudenmaan vaalipiiristä ja Pitko Oulun vaalipiiristä.

Ympäristö- ja ilmastoministerin salkun lisäksi vihreät saivat ulkoministerin ja sisäministerin salkut. Ulkoministeriksi valittiin puolueen väistyvä puheenjohtaja Pekka Haavisto ja sisäministeriksi puolueen tuleva puheenjohtaja Maria Ohisalo.

Mykkänen kokoomuksen ryhmän johtoon

Oppositio-asemaan totutteleva kokoomuksen eduskuntaryhmä valitsi tiistaina yksimielisesti uudeksi puheenjohtajakseen ex-sisäministeri Kai Mykkäsen.

Ennen sisäministerin pestiään hän toimi Sipilän hallituksen ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä.

Puoluejohtaja Petteri Orpon mukaan Mykkänen hallitsee politiikan sisällöt laaja-alaisesti, oli sitten kyse sosiaaliturvan uudistamisesta tai kansainvälisen politiikan haasteista.

–  Hän tulee antamaan kovan haasteen hallituspuolueille sillä fiksulla, korrektilla tavalla, joka Kaitsuun on sisäänrakennettu, Orpo kehui.

Mykkänen kertoikin ryhmän haluavan pitää ratkaisuhakuiset välit hallitukseen.

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtajiksi valittiin Sari Sarkomaa, Jukka Kopra ja Anna-Kaisa Ikonen.

Kokoomus valitsee myös uuden puoluesihteerin elokuussa. Kiinnostuneita ei tiettävästi ole vielä ilmoittautunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kysely: Käytätkö suojamaskia? Vaikuttaisivatko THL:n suositukset?

Helsinki-Vantaalla voi testata tarvittaessa satoja vuorokaudessa koronan varalta –  ensimmäinen päivä oli rauhallinen

Linnanmäellä heinäkuun lopussa vieraillut seurue altisti huvipuistossa muita koronavirukselle

Mies vangittiin epäiltynä alaikäisiin poikiin kohdistuvista seksuaalirikoksista – tuomittu aiemmin vastaavista rikoksista

Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa

Ari Helmisen uutisanalyysi: Metsien mies Petri Honkonen teki palveluksen itselleen ja puolueelleen – lähti puheenjohtajakisaan

Euroopan koronatilanteen perusteella on todennäköisesti luvassa uusia rajoituksia maahantuloon Suomeen – vain kahdeksan Schengen-maata jää alle tartuntatapausten rajan

"Olen kyllästynyt siihen, että keskusta ei mene eteenpäin" – varapuheenjohtaja Petri Honkonen aloitti puoluejohtajakampanjan

Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa, ei uusia kuolemantapauksia  –  Vaasan ravintoloissa ehkä altistuksia

Heinäkuu oli selvästi tavallista sateisempi, kylmyydessä tehtiin jopa ennätyksiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.