Vihreiden varapuheenjohtajiksi Maria Ohisalo, Hanna Halmeenpää ja Veli Liikanen

Vihreiden varapuheenjohtajiksi on valittu Maria Ohisalo Helsingistä, Hanna Halmeenpää Kalajoelta ja Veli Liikanen Mikkelistä.

Ohisalo ja Halmeenpää olivat varapuheenjohtajistossa jo edellisellä kaudella.

Ohisalo, 32, sai varapuheenjohtajavaalissa ylivoimaisesti eniten ääniä.

– Olen innolla mukana puolueen johtoryhmässä myös tulevat kaksi vuotta. Onnea kaikille meille, nyt mennään eteenpäin, Ohisalo sanoi lyhyessä kiitospuheessaan.

Ohisalo on Helsingin kaupunginvaltuutettu. Viime eduskuntavaaleissa hän sai yli 4 000 ääntä mutta häntä ei valittu eduskuntaan. Ohisalo on köyhyystutkija, joka väitteli viime viikolla tohtoriksi.

 

Muut puheenjohtajat maakunnista

 

Liikanen on 38-vuotias Mikkelin kaupunginvaltuutettu. Hän oli ehdolla vuoden 2015 eduskuntavaaleissa, mutta häntä ei valittu. Puheessaan Liikanen kiitti puolueväkeä ja sanoi, että vihreät ei ole pelkästään etelän isojen kaupunkien puolue.

– Osoittaa varmaan, että ollaan koko maan puolue, kun katsoo, miten paikat ovat jakautuneet.

Hanna Halmeenpää puolestaan kiitteli äänestäjiään Twitterissä ja sanoi, että varapuheenjohtajan tehtävä yhdessä Ohisalon ja Liikasen kanssa on upea juttu.

Halmeenpää on 41-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja ja Kalajoen kaupunginvaltuutettu. Hän on toiminut Fennovoiman ydinvoimaa vastustavan Pro Hanhikivi -yhdistyksen varapuheenjohtajana.

Korjattu aiempaa uutista: Vihreillä ei ole 1., 2., ja 3. varapuheenjohtajaa vaan varapuheenjohtajat ovat tasaveroisia.

Piikittelyltä ei vältytty – vihreille sataa onnitteluja ja ironisia viestejä