Vihreiltä kahdeksan euroehdokasta

Vihreät ovat nimenneet ensimmäiset ehdokkaansa ensi kesän EU-vaaleihin. Kahdeksan nimetyn joukossa ei ollut uusia yllätysnimiä.

Ehdolle asetettiin puolueen nykyinen euroedustaja Satu Hassi ja paluuta europarlamenttiin tavoitteleva kansanedustaja Heidi Hautala.

Ehdokkaiden joukossa ovat myös kansanedustajat Jyrki Kasvi ja Johanna Sumuvuori sekä puolueen varapuheenjohtaja Mari Puoskari.

Täysi 20 ehdokkaan lista on tarkoitus saada täyteen huhtikuussa. Puolueen tavoitteena on saada nykyisen yhden edustajan sijaan vähintään kaksi paikkaa parlamenttiin.

Sdp:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen viikonloppuna esittämä aloite punavihreästä yhteistyöstä Euroopassa sai puoluesihteeri Panu Laturilta täystyrmäyksen. Hänen mielestään Urpilaisen "hieman epätoivoinen yritys" kuvastaa ainoastaan sitä, etteivät demarit pärjää omillaan.

Myös Satu Hassin mielestä demarien heittämä ajatus kielii oman linjan puutteesta. Hassin mukaan europarlamentin sosiaalidemokraattinen ryhmä on sortunut liikaa auto- ja kemianteollisuuden lobbauksen kohteeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.