Viikko käynnistyi tavanomaista kylmemmissä merkeissä – yöpakkasia lähes koko maassa

Viikko on käynnistynyt vuodenaikaan nähden tavallisista koleammissa merkeissä. Alkuviikosta päivälämpötilat jäävät pääasiassa alle 10 astetta, Lapissa alle viisi, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Maanantain vastaisena yönä oli pakkasta melkein koko maassa Uuttamaata myötä, rannikkovesistöseutuja lukuun ottamatta. Kuuran vuoksi on paikoitellen annettu kelivaroituksia.

–  Pakkanen itsessään ei tarkoita, että olisi liukasta. Itä-Suomessa ainakin näyttäisi olleen otollisia olosuhteissa kuuralle ja vähän ympäri maata missä on vesistöjä, päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle kertoo STT:lle.

Lapissa voi olla yli 10 astetta

Torstaina ilmat lämpenevät varsinkin pohjoisessa, jolloin Länsi-Lapissa päästään yli 10 astetta päivälämpötiloissa, ja yötkin lämpenevät samalla.

–  Perjantaina Lapissakin hätyytellään 15 asteen päivälämpötiloja ja Etelä-Suomessa perjantain ennuste on samaa luokkaa, Saarikalle sanoo.

Tiistain ja keskiviikon välillä maan lounasosassa menee heikko sadealue, mutta pääasiassa muualla on poutaa. Pohjois-Lapissa voi päivystävän meteorologin mukaan tulla ajoittaisia vesi- ja lumikuuroja. Sunnuntain jälkeen sää näyttäisi epävakaistuvan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Thaimaalaiset marjanpoimijat kertovat: oma koti mustikanpoiminnan rahoilla

Raportti: Maatalouden kasvihuonepäästöjä on mahdollista leikata lähes 30 prosenttia 15 vuodessa – "Nollaan ei päästä, vaikka mitä yritettäisiin"

Poliisi tutkii törkeää raiskausta Riihimäellä, uhrina alaikäinen tyttö

Yli 52  000 opiskelijaa sai opiskelupaikan korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa – opiskelijat saavat tiedon valinnasta tällä viikolla

Kuluttaja-asiamiehelle uusia valvontakeinoja – voi määrä lainvastaisen sisällön poistettavaksi somesta

Valepoliisit huijanneet ikäihmisiltä pankkitunnuksia ja siirtäneet tileiltä suuriakin rahasummia, varoittaa Itä-Uudenmaan poliisi – huijaukset noudattavat pääsääntöisesti samaa kaavaa

Aluehallintovirasto määräsi kaksi palvelutaloa kiinni Rääkkylässä –  yksiköiden toiminnassa merkittäviä puutteita

Suomessa yhä useampi ihmiskaupan uhri hakee apua, eniten tapauksia ravintola- ja siivousalalla

Juha Honkosen uutisanalyysi: Haavistolla on Marinin luottamus – vielä

Yhä useampi lapsi pääsee harrastamaan ilmaiseksi – kymmenen miljoonan euron avustuspotti kuntien haettavaksi syksyllä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.