Viikoittainen harjoittelu pitää erektiohäiriöt poissa

Yhdyntä kerran viikossa auttaa pitämään erektiohäiriöt loitolla, selviää suomalaistutkimuksesta. Kaikkein harvinaisin erektiohäiriö on niillä, jotka ovat yhdynnässä tätäkin useammin.

Pirkanmaalla tehdyssä seurantatutkimuksessa oli mukana 890 miestä, joilla ei tutkimuksen alussa ollut erektiohäiriöitä. Tutkimukseen osallistuneet miehet olivat 55-75-vuotiaita. Heistä 131:lle kehittyi viiden vuoden aikana kohtalainen tai täydellinen erektiohäiriö.

Todennäköisimmin erektiohäiriöitä ilmaantui miehille, jotka kertoivat harrastavansa seksiä harvemmin kuin kerran viikossa. Riski tippui alle puoleen, jos viikoittaisia yhdyntöjä oli yksi. Kaikkein harvimmin erektiovaivoista kärsivät sellaiset miehet, jotka laskivat olevansa yhdynnässä ainakin kolme kertaa viikossa.

Tutkijoiden mukaan tulokset viittaavat siihen, että harjoittelu pitää miehen kunnossa myös seksuaalisen toimintakyvyn osalta. Tutkimus on tehty Tampereen yliopiston ja yliopistollisen sairaalan yhteistyönä. Artikkeli siitä julkaistiin maanantaina lääketieteellisen aikakauskirjan Duodecimin verkkolehdessä.