Viikonloppuna lauhaa poutasäätä - alkuviikosta vesisateita

Talvinen pakkassää lauhtuu viikonlopun tai viimeistään alkuviikon aikana keväisille plusasteille koko Pohjois-Savossa, kertoo Ilmatieteen laitos.

Vielä lauantaina koko maakunnassa nautitaan pikkupakkasista, mutta jo sunnuntaina elohopea voi paikoin kivuta nollan tuntumaan.

Sää on viikonloppuna pääasiassa pilvipoutainen, joskin pienet ja paikalliset lumikuurot ovat mahdollisia sekä lauantaina että sunnuntaina.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pilvipeite rakoilee paikoitellen ja pakkanen voi selkeillä alueilla kiristyä hetkellisesti parilla asteella.

Alkuviikolla sää kuitenkin lämpenee uudestaan, tällä kertaa viikonloppua selvemmin. Tiistaina tai viimeistään keskiviikkona mittarit voivat olla parikin astetta nollan yläpuolella jopa yöllä.

Tämän hetken ennusteen mukaan alkuviikko tuo Pohjois-Savoon tullessaan myös melko runsaitakin räntä- ja vesisateita. Sateita tullee erityisesti tiistai-illan ja keskiviikkoaamun välisenä aikana.

Kevät ei saavu vielä kuitenkaan pysyvästi, sillä keskiviikon jälkeen pakkanen kiristynee uudelleen noin -5 asteen tuntumaan.