Viikonlopuksi luvassa hellettä Etelä-Lappia myöten – Aurinkoinen ja lämmin sää jatkuu ainakin ensi viikon alussa

Viikonloppuna sää lämpenee koko maassa. Ilmatieteen laitoksen mukaan maan länsiosassa mitataan lauantaina mahdollisesti hellelukemia. Sen sijaan maan itä- ja pohjoisosa jää 20 asteen tuntumaan.

Maan itäpuolella oleva matalapaine tuo Itä-Suomeen lauantai-aamuna kuurosateita, jotka kuitenkin harvenevat päivän mittaan.

Sunnuntai on vielä lauantaita lämpimämpi. Etelä-Lappia myöten maassa voi olla laajemmalti hellettä. Ylimmillään lukemat yltävät yli 25 asteen maan länsiosassa. Ennusteen mukaan Itä-Suomessa lämpötila voi kuitenkin alle jäädä alle hellerajan.

Yksittäisissä paikoissa voidaan sunnuntaina yltää lähelle 30 astetta korkeapaineen vahvistuessa.

Kuurosateet siirtyvät sunnuntaina maan itäosasta Pohjois-Lappiin. Kuurosateiden lisäksi Pohjois-Lapissa voi myös ukkostaa. Pohjois-Lapissa lämpötilat silti nousevat yli 20 asteen, mutta jäävät alle 25 asteen.

Ensi viikon alku näyttää poutaiselta

Ensi viikon alku näyttää jatkuvan lämpimänä.

–  Ruotsin puolella kummittelee sateita, jotka voivat yltää maanantaina maan lounaisosiin Ahvenanmaalle ja saaristoalueelle, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto.

Suomessa on kuitenkin laajalti poutaista ja aurinkoista, ja lämmöstä saadaan nauttia. Maanantai ja tiistai ovat hyvinkin lämpimiä päiviä. Lounaaseen ja osin Etelä-Suomeen on annettu hellevaroituksia näille päiville.

Karuston mukaan jopa 30 asteen lämpötiloja on hankala kieltää, jos lämpöputki saadaan.

–  30 astetta voi olla ihan mahdollinen, Karusto sanoo.

Ensi viikon keskiviikko näyttää alustavasti siltä, että sää voi väliaikaisesti viiletä koko maassa. Heinäkuun alkupuolen kaltaisiin viileisiin lukemiin lämpötilat tuskin tippuvat, Karusto sanoo.

Maan pohjois- ja keskiosiin voi tulla keskiviikkona viilentäviä sateita. Ihan pohjoisimmassa Lapissa ei helteistä nautita. Etelässä sateilta todennäköisesti vältytään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.