Viinatrokarin murhasyyte kaatui

Pohjois-Savon käräjäoikeus hylkäsi 50-vuotiasta kuopiolaismiestä vastaan nostetut syytteet murhasta ja törkeästä ryöstöstä.

Syyte koski Kuopion Petosella kaksi vuotta sitten tapahtunutta henkirikosta. Kuusikymppinen kuopiolaismies surmattiin makuuhuoneessaan lukuisin vasaraniskuin.

Miestä oli lyöty vasaralla tai muulla vastaavalla esineellä ainakin 19 kertaa päähän. Häneltä oli myös viety asunnosta useita tuhansia euroja rahaa.

Vastaaja ja uhri olivat keskenään hyvät ystävät. Miehet muun muassa tekivät viinanhakureissuja Tallinnaan ja myivät alkoholin Kuopiossa.

Käräjäoikeuden mukaan esitetty näyttö ei riitä vastaajan tuomitsemiseen. Oikeuden mukaan jää olemaan sellainen vaihtoehto, että henkirikoksen ja ryöstön on tehnyt joku muu kuin vastaaja.

Käräjäoikeus myös totesi todistajalausuntoihin viitaten, ettei ystävänsä tappaminen sovi yhteen vastaajan persoonan kanssa.

Vastaaja sai puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion törkeästä alkoholirikoksesta ja veropetoksesta. Oikeus katsoi rangaistuksen suoritetuksi, koska mies oli vangittuna useaan otteeseen, viimeksi syyskuusta 2010 toukokuuhun 2011.