Vinkeä suunnitelma: Linja-autoasema vaihtaa väriä lämpötilan ja melun mukaan - katso kuvat

Kun Iisalmen ydinkeskustan asemakaavan muutos saa lainvoiman, Iisalmen kaupunki alkaa todenteolla hakea kumppania linja-autoaseman kiinteistön kehittämiseen.

Suojelumerkintä purkautunee ja linja-autoasemasta on tavoite tehdä liikerakennus. Kaupunki haluaa luopua kiinteistön omistuksesta.

– Kiinteistön hinnan lähtökohta on sen tasearvo. Se meidän täytyy vähintään kiinteistöstä saada, sanoo kaupungin tekninen johtaja Juhani Räisänen.

Räisänen yllättyy itsekin, kun tasearvo kaivetaan kaupungin papereista. Kiinteistön arvo 22 158,74 euroa.

– Onhan se yllättävän pieni. Kun linja-autoasema on niin hyvällä paikalla, täytyy siitä enemmän saada, vaikka edessä onkin kaikki peruskorjaukset.

Kaupunki on teettänyt havainnekuvia ja markkinointimateriaalia siitä, millainen linja-autoasemasta voisi tulla.

Arkkityypit Oy:n havainnekuvissa rakennuksen eteläpäädyn savupiippua jatketaan valopyloniksi – eräänlaiseksi läpikuultavaksi majakaksi, jonka lasipinta saadaan reagoimaan esimerkiksi lämpötilan, valon, melun tai ilmanlaadun mukaan.

Havainnekuvissa on myös toinen näyttävä elementti, pergola.

Uusimmat

Kotimaa

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Poliisi: Karhu tuli tielle ja törmäsi autoon Ilomantsissa – karhukolari samalla seudulla myös toissa päivänä

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.