Vinkki kouluampujan aikeista hukkui poliisin mappiin

Haapajärven poliisin saama etukäteisvihje kouluampujasta jäi lojumaan mappiin eikä tavoittanut kauhajokelaispoliisia. Asia ilmenee lisätutkinnasta, joka valmistui tänään.

Poliisia vinkattiin Kauhajoen koulusurmaajasta Matti Saaresta ampumista edeltävällä viikolla. Internetin kautta lähetetyn palautteen oli laatinut eräs Saaren tuttava.

Saarta ei mainittu viestissä nimeltä, mutta Pirkanmaan johtavan kihlakunnansyyttäjän Jouko Nurmisen mukaan pienellä internetin tutkimisella olisi saatu selville, kenestä on kyse.

- Viesti on saapunut Haapajärven poliisille, mutta se on siellä päätynyt ja jäänyt mappiin osin inhimillisen erehdyksenkin takia, Nurminen sanoi.

Varoitus ei välittynyt kauhajokelaiselle komisariolle, joka ampumista edeltävänä päivänä harkitsi Saaren aseluvan peruuttamista. Puhuttelun jälkeen hän antoi Saaren pitää aseen, jolla tämä seuraavana päivänä surmasi itsensä lisäksi 10 muuta ihmistä.

Nurminen ajaa aselupapäätöksen tehnyttä kauhajokelaista poliisia vastaan syytettä tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Nurminen ei lisätutkinnan jälkeenkään yhdy omaisten syytteeseen kuolemantuottamuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.