Viranomaiset vaativat United Brotherhoodia lakkautettavaksi

Valtakunnansyyttäjänvirasto ja poliisi ovat jättäneet kanteen käräjäoikeuteen vaatiakseen United Brotherhood -jengin lakkauttamista Suomessa.

Kanne on jätetty Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen.

Suomessa ei ole aiemmin lakkautettu yhdistyslain perusteella mitään liivijengiä tai muuta järjestäytyneen rikollisuuden ryhmää.

Viranomaiset hakevat UB:ta lakkautettavaksi yhdistyslain perusteella, koska katsovat sen olevan lainvastainen, merkittävä ja yhteiskunnalle vahingollinen ryhmittymä.

Kanne koskee sekä United Brotherhoodia että Bad Unionia rekisteröimättöminä yhdistyksinä. Bad Union on UB:n alakerho.

Suomessa on aiemmin käräjä- ja hovioikeus määränneet lakkautettavaksi uusnatsien Pohjoismaisen vastarintaliikkeen. Kanne on parhaillaan korkeimman oikeuden käsittelyssä.

UB:n lakkauttamisvaatimus käsitellään samalla tavoin eli viranomaiset ajavat kannetta tuomioistuimessa, johon UB voi järjestää paikalleen edustajan vastaamaan lakkauttamisvaatimukseen.

Tuomioistuin voi ratkaisussaan listata, tulisiko lakkauttaminen voimaan välittömästi ja mitä kaikkea toimintaa se koskisi. Esimerkiksi PVL:n varainhankinnan nettikauppa ja nettisivut määrättiin suljettavaksi.

Yleensä yhdistyksen lakkauttaminen oikeuden päätöksellä tarkoittaa sen toiminnan, varainhankinnan ja tunnusten käytön kieltämistä.

United Brotherhood on valtakunnallinen järjestö, jolla Itä-Suomessa on osasto Joensuussa ja jolla on ollut vahva vaikutusvalta myös Sukevan vankilan vankien keskuudessa.

UB:n jäsenistä valtaosa, arviolta noin 80 prosenttia, on nyt vangittuina poliisin uusimpien kotietsintäiskujen jälkeen.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin kanteen käsittely oikeudessa alkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi ja Tulli iskivät UB-jengiin – isot etsinnät myös Sukevan vankilassa

Uusimmat

Kotimaa

Suuren valiokunnan kokoomuslaiset vaativat Rinteeltä selvitystä brexit-puheista

Aalto-yliopiston professori nimitti yliopistoa kritisoineita opiskelijoita "kaheleiksi" ja "dissidenteiksi" – kutsuu kommentteja ironiaksi

Perussuomalaisten Halla-aho: Saatavuusharkinnan poisto toisi halpatyövoimaa – välikysymykseen yhtyminen mahdotonta, kokoomuksella niin eri näkemys

Kotihoidossa ongelmat ovat yhtä polttavia kuin hoivakodeissa – työvoimapula voi pahentua, jos nykyiset hoitajat siirtyvät töihin hoivakoteihin

Eurojackpotista Suomeen 5+0-tulos – mukava summa suoraan nettipelaajan tilille

Analyysi: Taidepetosvyyhti nostatti tunteita ortodoksikirkon johtajissa

Pohjavedet yhä matalalla monen kuivan vuoden jäljiltä – "Kaikki sateet ovat tervetulleita koko maassa"

Uutissuomalainen: Ex-pääministeri Esko Aho arvostelee hallitusta 2 miljardin alijäämästä

Esko Aho varoittaa toistamasta Suomen taloudessa aiempia virheitä – "Elvytyksen aika ei ole nyt. Voi käydä niin, että bensa on loppu, kun pitäisi painaa kaasua."

Luovutetun Karjalan kirkonkirjat ovat suvustaan kiinnostuneelle aarreaitta – 30 vuoden tallennusurakka eteni loppusuoralle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.