Bull Mentula: "Jos on eletty vuosia tai vuosikymmeniä päin persettä, niin sitä ei viikoissa korjata"

Moni alkaa kevään myötä miettiä, mahtuuko viime kesän vaatteet enää päälle ja pitäisikö itseään tsempata kesäkuntoon. Televisiosta tutulla valmentajalla, ammattilaiskehonrakentaja Jari "Bull" Mentulalla, 41, on kesäkuntoon kaksi vinkkiä.

Ensin pitää tehdä päätös muutoksesta, ja sitten pysyä siinä päätöksessä, eikä luistaa matkan varrella pois.

– Yleisin virhe on malttamattomuus. Jos on eletty vuosia tai vuosikymmeniä päin persettä, niin sitä ei viikoissa korjata, hän sanoo.

Tähän asti elettyä elämäänsä Mentula tarkastelee tyytäväisenä, vaikka virheitäkin on tullut tehtyä.

– Virheet ovat tärkeä osa elämää. Niistä pitää oppia. Samaa virhettä ei pidä tehdä kahdesti, sillä muuten se menee tyhmyydeksi, ja vihaan tyhmyyttä.

– Olen joutunut miettimään ja jäsentelemään asioita ja ymmärtämään, että olen tehnyt väärin. Se on opettanut minua, hän sanoo.

Viime kesänä Maruzella Vaalikiven kanssa naimisiin mennyt Mentula sanoo, ettei avioliitto sinällään arkea muuta, vaikka sillä onkin erityinen merkitys.

– Avioliitto on minulle lopullinen lupaus. Se tuntuu hyvältä.

Bull Mentulasta tulee kesällä isä. Esikuvat vanhemmuuteen löytyvät läheltä.

– Suurimmat idolini ovat isäni ja äitini. Jos pystyn olemaan samanlainen isä lapselleni kuin oma isäni on minulle ollut, niin se on siinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

HSL:n tekemät lipuntarkastukset loppuvat VR:n kaukoliikenteen junissa keväällä

Teollisuusliitto katkaisi mekaanisen metsäteollisuuden neuvottelut – muun muassa kiky-tunnit kiistakapulana

Paltan Aarto yllättyisi, jos postikiistaa ratkova työryhmä löytäisi nopean ratkaisun – "En varsinaisesti usko, että mitään uutta ja ihmeellistä sieltä selvitystyöryhmästä tulee esiin"

Telian matkapuhelinverkossa laaja häiriö – myös hätäpuheluiden soittamisessa ollut ongelmia

Helsingin poliisille tehty useita tutkintapyyntöjä vanhoista tv-sarjoista, pyydetään tutkimaan kiihottamista kansanryhmää vastaan

Maahanmuuttovirasto käy läpi noin 500 turvapaikkapäätöstä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisun takia

Poliisi tutkii törkeää petosta oikeuspsykiatrisessa sairaalassa – HS: Petostutkinnan taustalla johtavan lääkärin matkalaskuepäselvyydet

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö sallisi koulun yhteisen joulujuhlan järjestämisen kirkossa

Synnynnäinen temperamentti näkyy aikuisiän liikuntamäärissä – kielteisiin tunteisiin kallellaan olevat miehet liikkuvat vähemmän, kertoo tuore tutkimus

Suomalaisyritys tavoittelee omaa veritestiään terveyskeskuksiin – Ala kärsii yhä Theranos-huijauksesta: "Erona on se, että meidän veritestimme toimii"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.