Visan maksuliikennettä rampauttivat Euroopan laajuiset ongelmat

Visan maksukorteissa ilmeni perjantaina alkuillasta Euroopan laajuisia ongelmia. Visa ilmoitti korjaavansa illalla maksuliikenteen ongelmaa, jonka syytä ei saatu heti selville.

Eri puolilla Eurooppaa syntyi maksupulmien vuoksi jonoja esimerkiksi kauppojen kassoille. Ongelma ilmeni myös Suomessa.

OP ilmoitti, että häiriö on vaikuttanut myös OP:n Visa-kortteihin, mutta lähimaksu ja Otto-automaattien käyttö toimivat normaalisti.

HSBC-pankki ja kortinlukulaitteita toimittava Paymentsense ilmoittivat kumpikin tahoillaan perjantaina iltakahdeksalta, että Visa-maksuja oli alkanut mennä läpi ja palvelut olivat hitaasti palaamassa toimiviksi. Visa-yhteyksissä oli silti edelleen katkoksia, jotka Paymentsensen arvion mukaan johtuvat ruuhkaksi asti jonoutuneista maksutapahtumista.

Paymentsense suositti kuluttajia käyttämään perjantai-iltana lähimaksua aina kun mahdollista.

 

Käteinen sittenkin korvaamatonta?

 

Guardianin mukaan pankkitoiminnan asiantuntija, professori Peter Hahn painotti, että jokaisella tulisi olla ostoksilla mukanaan aina kaksi erilaista maksuvälinettä, Ne voivat olla esimerkiksi kaksi erilaista pankkikorttia tai pankkikortti ja käteistä rahaa.

Visan maksuliikenteen ongelmat kirvoittivat myös debatin sosiaalisessa mediassa korttimaksamisen riskeistä. Monen mielestä perjantain tapahtumat todistivat, että puheet käteisestä rahasta luopumisesta on syytä lopettaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vasemmistopuolueet eläkeputken poistoa tai ansiosidonnaisen porrastusta vastaan – puolueet myös valmiita tinkimään työllisyystoimien aikataulusta: "Asia ei ole kuukaudesta tai kahdesta kiinni"

Asiantuntija: Maskisuosituksella tavoiteltu hyöty saavutetaan vain, jos kaikki noudattavat sitä

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

STM:n Varhila MTV:lle: Oireettomien laajamittainen koronatestaus ilman riskiperusteisuutta tehotonta

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – katso tallenne valatilaisuudesta täältä

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.