Visan maksuliikennettä rampauttivat Euroopan laajuiset ongelmat

Visan maksukorteissa ilmeni perjantaina alkuillasta Euroopan laajuisia ongelmia. Visa ilmoitti korjaavansa illalla maksuliikenteen ongelmaa, jonka syytä ei saatu heti selville.

Eri puolilla Eurooppaa syntyi maksupulmien vuoksi jonoja esimerkiksi kauppojen kassoille. Ongelma ilmeni myös Suomessa.

OP ilmoitti, että häiriö on vaikuttanut myös OP:n Visa-kortteihin, mutta lähimaksu ja Otto-automaattien käyttö toimivat normaalisti.

HSBC-pankki ja kortinlukulaitteita toimittava Paymentsense ilmoittivat kumpikin tahoillaan perjantaina iltakahdeksalta, että Visa-maksuja oli alkanut mennä läpi ja palvelut olivat hitaasti palaamassa toimiviksi. Visa-yhteyksissä oli silti edelleen katkoksia, jotka Paymentsensen arvion mukaan johtuvat ruuhkaksi asti jonoutuneista maksutapahtumista.

Paymentsense suositti kuluttajia käyttämään perjantai-iltana lähimaksua aina kun mahdollista.

 

Käteinen sittenkin korvaamatonta?

 

Guardianin mukaan pankkitoiminnan asiantuntija, professori Peter Hahn painotti, että jokaisella tulisi olla ostoksilla mukanaan aina kaksi erilaista maksuvälinettä, Ne voivat olla esimerkiksi kaksi erilaista pankkikorttia tai pankkikortti ja käteistä rahaa.

Visan maksuliikenteen ongelmat kirvoittivat myös debatin sosiaalisessa mediassa korttimaksamisen riskeistä. Monen mielestä perjantain tapahtumat todistivat, että puheet käteisestä rahasta luopumisesta on syytä lopettaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.