Vistbacka: Jos presidenttiehdokas valitaan, sen pitää olla Halla-aho

Perussuomalaisten historian ensimmäinen puheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Raimo Vistbacka on sitä mieltä, että jos presidenttiehdokas valitaan, sen pitäisi olla uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Halla-aho itse on kuitenkin ilmoittanut aiemmin, ettei ole käytettävissä presidenttiehdokkaaksi.

Perussuomalaiset keskustelee oman presidenttiehdokkaan valinnasta puoluekokouksessaan Jyväskylässä sunnuntaina. Vielä ei ole selvää, asetetaanko omaa ehdokasta vai ei.

Vistbacka ei kuitenkaan ole välttämättä hinkumassa omaa presidenttiehdokasta.

– Perussuomalaiset tunnetaan jo riittävän hyvin. Sen takia ei tarvitsisi omaa ehdokasta. Lisäksi kannattaa miettiä, käytetäänkö 1–2 miljoonaa presidentinvaaliin, vai kannattaisiko ennemmin käyttää se raha maakunta- tai eduskuntavaaleihin, Vistbacka toteaa.

Presidenttiehdokaspelissä esillä on ollut myös eduskunnan puheenjohtaja Maria Lohela.

Hän kuitenkin kieltäytyi kommentoimasta mahdollista presidenttiehdokkaan asettamista tai sitä, kuka hänen suosikkinsa olisi.

– En ole käytettävissä, hän kuitenkin huikkasi.

Puoluekokousväen joukossa mielipiteet omasta presidenttiehdokkaasta erosivat. Istuva presidentti Sauli Niinistö sai kuitenkin kannatusta.

– Voi olla, että emme äänestä presidentinvaaleissa ollenkaan, jos perussuomalaiset asettaa oman ehdokkaan. Meidän mielestämme Sauli Niinistö on ollut vallan hyvä presidentti. Jos oma ehdokas asetetaan, olemme Sampo Terhon kannalla, totesivat vantaalaiset Annette Rusko-Kivistö ja Tony Kivistö.

– Oman ehdokkaan etu on se, että presidenttikampanjan aikana pystyy tuomaan puoluetta julki. Uskon kuitenkin, ettei Niinistön kanssa tule suuria linjaeroja, kankaanpääläinen Teuvo Roskala sanoi.

– Totta kai tarvitaan oma ehdokas. Maahanmuutto ja siihen liittyvät ongelmat pitää nostaa keskusteluun, sanoi espoolainen Katri Santala.

Kommentti: Soini oli illalla murtunut mies – kuin puolueensa myynyt

Halla-aho valottaa linjauksiaan – nimeääkö puolue presidenttiehdokkaansa?

Tästä syystä Riikka Slunga-Poutsalo kieltäytyi puoluejohtajakisasta

Ps-nuorten puheenjohtaja pj-valinnasta: "Demokratiassa pitää olla aitoja vaihtoehtoja"

PS:n kansanedustajilla uskoa eduskuntaryhmän koossa pysymiseen