Voro iskee yhä useammin kotiin, kertoo poliisi

Poliisin tietoon on tullut yhä enemmän asuntomurtoja. Poliisi sai tutkittavakseen tammi–toukokuussa noin 770 asuntoihin kohdistunutta törkeää varkautta tai niiden yritystä. Vuotta aiemmin luku oli noin 650.

Kasvua selittävät Poliisihallituksen mukaan ulkomaalaiset rikolliset. Heidän osuutensa kaikista epäillyistä tekijöistä lähentelee jo puolta.

– Suomeen tullaan rikoksentekotarkoituksessa. Etenkin omaisuusrikoksia tehdään nopeasti suuria määriä ja tekojen jälkeen maasta poistutaan eri reittejä ja eri kulkuvälineillä, sanoo poliisitarkastaja Jyrki Aho tiedotteessa.

Hän kertoo, että suomalaisia kiinnijääneitä on edelleen enemmän kuin ulkomaalaisia. Aluekohtaiset erot voivat olla kuitenkin suuria.

– Pääkaupunkiseudulla ja etenkin Helsingin sekä Länsi-Uudenmaan alueella kahdeksan kymmenestä asuntomurtorikoksesta epäillystä on tullut tai lähtöisin ulkomailta.

Nousseista luvuista huolimatta Suomen tilanne verrattuna muihin pohjoismaihin on verraten hyvä. Suomessa poliisin tietoon tuli viime vuonna noin 1 800 asuntomurtoa. Esimerkiksi Ruotsissa poliisi kirjasi vastaavia tekoja yli 20 000 ja Tanskassa liki 30 000.