Vuoden kotiseututeko -palkinto eteläsavolaiselle matkailuyrittäjälle

Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt Vuoden kotiseututeko -palkinnon matkailuyrittäjä Markus Heiskaselle. Palkinto myönnettiin Rantasalmen Porrassalmella sijaitsevan kylpylähotelli Järvisydämen rohkeasta ja visionäärisestä uudistustyöstä ja uskosta kotiseudun menestykseen matkailun alalla. Palkitsijoiden mukaan luonnosta ammentavan matkailukohteen toiminta jatkuu jo 11. sukupolvessa, vuodesta 1658. Aikoinaan kestikievarina alkanutta yritystoimintaa on viety elämyshakuisen kylpylätoiminnan suuntaan.

Matkailukeskuksen uudistamiseen investoitiin kymmenen miljoonaa euroa. Kolme vuotta kestäneissä uudistustöissä Järvikylpylä louhittiin kallioon. Palkitsijoiden mukaan rakentamisvaihe toi töitä paikallisille yrityksille ja ihmisille.

Vuoden kotiseututeko julkistettiin Jyväskylässä valtakunnallisten kotiseutupäivien avajaisissa perjantaina. Vuoden kotiseututeko -palkinnon voi saada hanke, henkilö tai tapahtumakonsepti. Valintakriteereitä ovat asukkaiden ja yhteisöjen omatoimisuus, aloitteellisuus sekä uudet toiminta-ajatukset ja hyvät ideat. Kotiseutuliitto on valinnut Vuoden kotiseututeon vuodesta 2005 lähtien. Viime vuonna palkinto myönnettiin Saimi Hoyerille, Thomas Hoyerille ja Janne Leinoselle Punkaharjun entisen Valtionhotellin kunnostamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.