Vuoden luetuimmat jutut: Maanviljelijät protestoivat teiden huonoa kuntoa - hokkarit jalkaan ja tielle luistelemaan

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 11.1.2018.

Maanviljelijät järjestivät torstaina erikoisen tempauksen Kauppilanmäentiellä Vieremällä. Motiivina oli huomion kiinnittäminen teiden huonoon kunnossapitoon.

Kuten yllä olevalta videolta näkyy, Kauppilanmäentien varrella asuva maanviljelijä Lassi Heiskanen luistelee vaivattomasti peilikirkkaalla tiellä. Tällaista osuutta on noin kilometrin matkalla.

- Haluamme tällä tavalla herätellä ihmisten huomiota ja viestittää tilanteesta myös päättäjille, maanviljelijä Ahti-Pekka Vornanen sanoo.

Vornanen kertoo ajatuksen luisteluprotestista heränneen toissapäivänä.

- Olin reissussa Seinäjoella. Paluumatkalla edellä ajava auto törmäsi hirveen Alajärvellä. Kun pääsin taas liikkeelle, meni vartti ja vältin täpärästi peurakolarin. Viitasaaren ja Pihtiputaan rajalla piti vielä kääntyä takaisin, koska siellä oli kolarin raivaus käynnissä. Sitten kun ajoin tätä peilikirkasta tietä kotiin, ajattelin että nyt täytyy tehdä jotain. Juttelin asiasta Heiskasen Lassille ja hän keksi idean luistelusta.

Vornasen mukaan Kauppilanmäentien kunnossapito ryystää nyt jo toista talvea.

- Ihmettelen miksi, koska tämä ei ole edes hiljainen tie. Ponssen työntekijöitä ajaa töihin tietä pitkin. Rekkaliikennettäkin on paljon. Lisäksi tien varrella on maatiloja.

Vornanen korostaa, että tempauksen tarkoituksena ei ole huomion kiinnittäminen pelkästään Kauppilanmäentiehen.

- Tämä on vain esimerkki. Tiedän, että ongelmia on muuallakin. Vaikka kuinka varovaisesti ajat, niin ei huonosti hoidetulla tiellä mikään auta. Mikään muu ei pidä autoa kaistalla muuta kuin se, että pito on kunnossa, Vornanen muistuttaa.

Kauppilanmäentien kunnossapidosta vastaa Destia Oy, joka kommentoi asiaa Savon Sanomille perjantaina.

Juttua muokattu 11.1.2018 kello 20.41.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tiellä pystyy kirjaimellisesti luistelemaan – Destia: "Joskus odotetaan parempaa, mitä meiltä on tilattu"

Uusimmat

Kotimaa

EU:n mittavaa henkilöstöurakkaa pyöritetään suomalaisvoimin – johtajan mielestä suomalaisilla on kaksi kompastuskiveä

Koillis-Savossa edelleen sähköttömiä talouksia – Päivö-myrskyn sähkökatkojen korjaukset loppusuoralla

Äänikirjoista haettiin vastapainoa poikkeusajan huolille – koronakeväänä suosittiin rentouttavia teoksia

Anna-Maja Henriksson hakee jatkokautta RKP:n puheenjohtajana

Ministeri ja Kuntaliiton toimitusjohtaja vääntävät kuntien uusien tehtävien rahoituksesta julkisen talouden sukeltaessa – "Emme usko, että valtionkaan rahat riittävät"

Valtio jakaa kunnille 2 miljardia euroa, mutta silti jopa Helsinki tekee kymmenien miljoonien eurojen tappiot – "Veronkorotuksissa joudutaan tekemään isoja arvovalintoja", sanoo kokenut kuntakonsultti

Valtiovarainministeri Vanhanen HS:lle: Hallitusohjelman kirjaus 30  000 uudesta työllisestä on voimassa

Monet metsästysseurat kaipaavat kipeästi nuoria riveihinsä – toiset taas saattavat evätä jäsenyyden puuttuvien suhteiden vuoksi

Sadealue pyyhkäisee Suomen yli tänään

Marinin hallituksen kykyihin luotetaan enemmän kuin Rinteen ja Sipilän – enemmistö kyselyyn vastanneista uskoo, ettei hallitus hajoa ennen seuraavia eduskuntavaaleja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.