Vuokralainen vei mukanaan tauluja ja liinavaatteita - vuokra-asunnon avaimetkin katosivat

Vuokralainen aiheutti paljon vahinkoa Kuopion Päivärannassa, kun kuopiolainen nainen vuokrasi asuntonsa kalustettuna vieraalle keski-ikäiselle miehelle.

54-vuotias mies oli asunnossa vuokralla puoli vuotta. Kun nainen palasi asuntoonsa, astiakaappi, liinavaatteet, jääkaappipakastin, olohuoneen pöytä ja huoneiston väliovi olivat rikki tai liattu.

Lisäksi asunnosta oli kadonnut Samsungin televisio, pääoven avaimet, kultainen rannekello, kaksi hopeista kakkulapiota, keittiöjakkara, työkaluja, radiosoitin sekä kolme taulua, joista yksi oli Tyko Sallisen maalaama.

Nainen joutui siivouttamaan asuntonsa ja sarjoittamaan lukot uudelleen.

Syyttäjä vaati miehelle tuomiota kavalluksesta, lievästä vahingonteosta ja muussa yhteydessä tehdyistä muista rikoksista. Mies selitti jääkaapin ja television rikkoutuneen omia aikojaan, mutta myönsi, että joitakin tavaroita oli saattanut joutua hänen muuttotavaroidensa joukkoon poismuuton yhteydessä.

Kaikista kadonneista tavaroista ei saatu kuitenkaan näyttöä, minne ja milloin ne olivat hävinneet.

Oikeus katsoi kuitenkin vuokralaisen vieneen Gösta Diehlin ja Aarre Heinosen taulut asunnosta sekä rikkoneen esimerkiksi astiakaapin ja vieneen asunnosta myös muun muassa television. Monen esineen arvo ja kunto jäivät kuitenkin myös selvittämättä, mikä alensi miehelle tuomittua korvausvelvollisuutta.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen kavalluksesta, lievästä vahingonteosta ja lievästä pahoinpitelystä 55 päiväsakkoon, josta tulee 440 euroa maksettavaa.

Lisäksi miehen on maksettava entiselle vuokranantajalleen korvauksia noin 2 160 euroa vahingoista ja 2 200 euroa asian selvittely- ja oikeudenkäyntikuluista.