Vuokralainen vei mukanaan tauluja ja liinavaatteita - vuokra-asunnon avaimetkin katosivat

Vuokralainen aiheutti paljon vahinkoa Kuopion Päivärannassa, kun kuopiolainen nainen vuokrasi asuntonsa kalustettuna vieraalle keski-ikäiselle miehelle.

54-vuotias mies oli asunnossa vuokralla puoli vuotta. Kun nainen palasi asuntoonsa, astiakaappi, liinavaatteet, jääkaappipakastin, olohuoneen pöytä ja huoneiston väliovi olivat rikki tai liattu.

Lisäksi asunnosta oli kadonnut Samsungin televisio, pääoven avaimet, kultainen rannekello, kaksi hopeista kakkulapiota, keittiöjakkara, työkaluja, radiosoitin sekä kolme taulua, joista yksi oli Tyko Sallisen maalaama.

Nainen joutui siivouttamaan asuntonsa ja sarjoittamaan lukot uudelleen.

Syyttäjä vaati miehelle tuomiota kavalluksesta, lievästä vahingonteosta ja muussa yhteydessä tehdyistä muista rikoksista. Mies selitti jääkaapin ja television rikkoutuneen omia aikojaan, mutta myönsi, että joitakin tavaroita oli saattanut joutua hänen muuttotavaroidensa joukkoon poismuuton yhteydessä.

Kaikista kadonneista tavaroista ei saatu kuitenkaan näyttöä, minne ja milloin ne olivat hävinneet.

Oikeus katsoi kuitenkin vuokralaisen vieneen Gösta Diehlin ja Aarre Heinosen taulut asunnosta sekä rikkoneen esimerkiksi astiakaapin ja vieneen asunnosta myös muun muassa television. Monen esineen arvo ja kunto jäivät kuitenkin myös selvittämättä, mikä alensi miehelle tuomittua korvausvelvollisuutta.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen kavalluksesta, lievästä vahingonteosta ja lievästä pahoinpitelystä 55 päiväsakkoon, josta tulee 440 euroa maksettavaa.

Lisäksi miehen on maksettava entiselle vuokranantajalleen korvauksia noin 2 160 euroa vahingoista ja 2 200 euroa asian selvittely- ja oikeudenkäyntikuluista.

Uusimmat

Kotimaa

Hyväntekijän viittaa kantanut lelusalakuljettaja on tänään tuomiolla muun muassa talousrikoksista

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Poliisin haaviin jäi Helsingissä liki 50 kiloa amfetamiinia – "Kyseessä on ulkomailta johdettu rikollisorganisaatio"

Nuorehko mies kuoli hissiturmassa Helsingissä – puristui kuoliaaksi

Coca-Colan joulurekan tulo herättää runsaasti keskustelua: "Kukaan ei ole ketään pakottanut tulemaan paikalle"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.