WHO: Pandemia lienee edessä

Sikainfluenssa leviää edelleen maailmalla: uusimmat tartunnat varmistettiin Italiassa, Irlannissa ja Etelä-Koreassa. Hyvänä uutisena on saatu tietää, ettei virus ole ilmeisesti niin ärhäkkä kuin on arveltu. Meksikossa sairastuneiden määrä on vähenemässä.

- Olisi varomatonta sanoa, että pahin on ohi, mutta luulen, että tilanne on vakaa, sanoi Meksikon terveysministeri Jose Angel Cordova.

Maassa on kuollut sikainfluenssaan vähemmän ihmisiä kuin aluksi arveltiin. Kuolonuhrien määräksi arvioidaan 101 aiemman 176:n sijasta. Vahvistettuja sikainfluenssakuolemia on tähän mennessä todettu 19.

Yhdysvaltain tartuntatautiviraston mukaan epidemia on edennyt toistaiseksi tavallisen influenssan tavoin ja vain harva näyttää saavan hengenvaarallisia oireita.

Maailman terveysjärjestö WHO sanoi, ettei virus ole levinnyt maailmalla niin laajasti kuin mitä korkein pandemiahälytystaso vaatisi.

- Luulen silti, että pandemia on edessä, koska virus leviää, sanoi hälytystasosta päättävän osaston johtaja Michael Ryan Genevessä.

Sikainfluenssa on levinnyt 16 maahan. WHO:n varmistamia tapauksia on 615.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.