WWF Suomi avasi taas Norppaliven – palaako Pullervo kivelleen?

Ympäristöjärjestö WWF Suomi on jälleen avannut Norppalive-palvelunsa, jossa voi seurata saimaannorppia suorana lähetyksenä.

Nettivideolähetys nousi viime kesänä suureen suosioon. WWF:n mukaan norppaliveä katsottiin silloin yli kaksi miljoonaa kertaa. Kuvassa usein nähty urosnorppa sai nimen yleisöäänestyksen perusteella, ja siitä tuli Pullervo. Lähetyksissä on nähty myös Siiriksi kutsuttu naaras.

– Päätimme asentaa kameran samaan paikkaan, jotta yleisöllä olisi paremmat mahdollisuudet nähdä jo tutuksi tulleita Pullervoa ja Siiriä. Norpat ovat melko paikkauskollisia, joten toivomme niiden nousevan kameran eteen köllöttelemään tänäkin keväänä, sanoo WWF:n tiedottaja Joonas Fritze tiedotteessa.

Kuvakulma on uusi, sillä vesi on Saimaalla tänä keväänä matalammalla kuin vuosi sitten. Fritzen mukaan norpat eivät nyt pääse nousemaan samalle kivelle kuin viime vuonna.

Livekuvaa on määrä lähettää toukokuun ajan, koska saimaannorpat nousevat silloin rantakiville vaihtamaan karvansa. Muuten ne viettävät suurimman osan ajastaan vedessä.

WWF:n Norppaliven tarkoitus on lisätä tietoisuutta saimaannorpasta ja sen elintavoista sekä kasvattaa halua suojella maailman harvinaisinta hyljettä.

 

Norppaliveä voit katsoa täältä.

 

Uutista täydennetty 10.5 kello 17:58.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Oppositio arvostelee hallituksen kaavailemia eläkekorotuksia – kokoomuksen Häkkänen pitää vappusatasta absurdina

Valtaosa suomalaismepeistä aikoo äänestää von der Leyenin puolesta – saksalainen saa arvokkaan tuen liberaaleilta, mutta sosialistit pähkäilevät

Netissä kauppaa käyviä huijataan yhä useammin väärennetyillä kuiteilla

Subjektiivisen päivähoito-oikeuden palautus etenee

Andersson kehui perussuomalaisia Suomi-Areenassa – "Jäsenistö muutti hallituksen kokoonpanon"

Kokoomuksen Porin-varavaltuutettu soitti hätäkeskukseen ja uhkasi polttaa Huhtasaaren talon – sai syytteen vain perättömästä vaarailmoituksesta, ei laittomasta uhkauksesta

Kolmevuotias lapsi hukkui jokeen Lahdessa

Miehen epäillään pahoinpidelleen avopuolisonsa Kuusamossa – nainen löydettiin myöhemmin kuolleena

Tuhansien ihmisten huijaamista yrittäneitä miehiä ei pysäyttänyt edes rikostuomio –  kaksikko kauppasi katteettomia palveluita ja lähetteli perusteettomia perintäkirjeitä

Tänään voi seurata Kuun punertavaksi muuttavaa osittaista kuunpimennystä – pimennys näkyy parhaiten illaksi selkenevässä Etelä-Suomessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.