WWF Suomi avasi taas Norppaliven – palaako Pullervo kivelleen?

Ympäristöjärjestö WWF Suomi on jälleen avannut Norppalive-palvelunsa, jossa voi seurata saimaannorppia suorana lähetyksenä.

Nettivideolähetys nousi viime kesänä suureen suosioon. WWF:n mukaan norppaliveä katsottiin silloin yli kaksi miljoonaa kertaa. Kuvassa usein nähty urosnorppa sai nimen yleisöäänestyksen perusteella, ja siitä tuli Pullervo. Lähetyksissä on nähty myös Siiriksi kutsuttu naaras.

– Päätimme asentaa kameran samaan paikkaan, jotta yleisöllä olisi paremmat mahdollisuudet nähdä jo tutuksi tulleita Pullervoa ja Siiriä. Norpat ovat melko paikkauskollisia, joten toivomme niiden nousevan kameran eteen köllöttelemään tänäkin keväänä, sanoo WWF:n tiedottaja Joonas Fritze tiedotteessa.

Kuvakulma on uusi, sillä vesi on Saimaalla tänä keväänä matalammalla kuin vuosi sitten. Fritzen mukaan norpat eivät nyt pääse nousemaan samalle kivelle kuin viime vuonna.

Livekuvaa on määrä lähettää toukokuun ajan, koska saimaannorpat nousevat silloin rantakiville vaihtamaan karvansa. Muuten ne viettävät suurimman osan ajastaan vedessä.

WWF:n Norppaliven tarkoitus on lisätä tietoisuutta saimaannorpasta ja sen elintavoista sekä kasvattaa halua suojella maailman harvinaisinta hyljettä.

 

Norppaliveä voit katsoa täältä.

 

Uutista täydennetty 10.5 kello 17:58.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.