Yökerhopuukotus alkoi tupakkakopista – Paikalta paenneilla miehillä väkivaltarikostaustaa

Joensuussa yökerho Ilonassa viime yönä tapahtunut puukotus sai alkunsa ravintolan tupakkakopista, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Johanna Halttunen.

Kaksi toisilleen tuttua miestä oli alkanut selvitellä välejään tupakkakopissa kello kahden aikaan yöllä. Paikalle tuli kaksi järjestyksenvalvojaa, joista toinen loukkaantui puukotuksessa vakavasti, poliisi kertoo.

Välejään selvitelleen miehet loukkaantuivat myös vakavasti. Heitä epäillään tapon yrityksestä. Molemmat onnistuivat pakenemaan paikalta. Toisin kuin poliisi aiemmin kertoi, heitä ei toimitettu sairaalaan.

Tilanne kesti Halttusen mukaan useita minuutteja ja paikalla tupakkakopissa oli noin kymmenkunta ravintolan asiakasta. Poliisi epäilee, että loukkaantuneita on lisää, mutta heitä ei ole vielä tavoitettu.

Epäiltyjä, noin 20–30-vuotiaita miehiä, ei ole saatu vielä kiinni, mutta heidän henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa. Miehet ovat kotoisin Joensuun seudulta ja heillä molemmilla on Halttusen mukaan aiempaa rikostaustaa muun muassa väkivaltarikoksista.

Tekoväline on poliisin mukaan ollut ilmeisesti ollut puukko ja se on lähtenyt miesten mukana pois ravintolasta. Ravintola tyhjennettiin heti tapauksen jälkeen.

Järjestyksenvalvoja ei ole poliisin mukaan hengenvaarassa.

 

Restamax: Järjestyksenvalvoja uhrasi oman turvallisuutensa

Ilonaa pyörittävän Restamaxin toimitusjohtaja Aku Vikström ei muista yhtä vakavaa tapausta omalta uraltaan. Hänen mukaansa tärkeintä on nyt, että henkilökunta saa kriisiapua.

– Työvuorossa olleet henkilöt pääsevät kaikki työterveyshuollon piiriin ja tapahtumat käsitellään ammattilaisten avulla. Jatketaan sitten elämää pikkuhiljaa.

Vikströmin mukaan järjestyksenvalvoja toimi ensiluokkaisesti mennessään väliin tilanteeseen.

– Järjestyksenvalvoja on toiminut erittäin nopeasti ja uhrannut oman turvallisuutensa.

Tilanne käydään kuitenkin vielä järjestyksenvalvonnasta vastaavan yhtiön kanssa läpi ja katsotaan, onko vastaavissa tilanteissa kehittämisen varaa, Vikström kertoo.

Vikströmin mukaan vielä ei ole päätetty, onko Ilona auki viikonloppuna. Joensuussa järjestetään viikonloppuna Ilosaarirock-festivaali.

 

Toisessa joensuulaisyökerhossa puukotettiin pari kuukautta sitten

 

Poliisi pyytää mahdollisia muita puukotuksen uhreja ilmoittautumaan mahdollisimman pian.

Poliisi etsii edelleen kahta epäiltyä, jotka ehtivät paeta paikalta juosten etelään päin. Paikalta paenneista miehistä toinen on hoikka ja siilitukkainen. Yllään hänellä oli valkoinen t-paita, farkkushortsit ja tennarit. Toinen miehistä on poliisin mukaan ruumiinrakenteeltaan tukevampi ja pukeutunut vihreään kauluspaitaan, lippalakkiin sekä tummiin, polvipituisiin housuihin ja tennareihin. Kumpikin miehistä on poliisin mukaan noin 175–180 senttiä pitkä.

Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikista tiedoista ja havainnoista Itä-Suomen poliisille numeroon 0295 456 461.

Joensuussa puukotettiin yökerhossa myös huhtikuun lopussa. Parikymppisen joensuulaismiehen epäillään puukottaneen niin ikään paikallista 18-vuotiasta miestä. Karjalaisen mukaan tämä tapahtui ravintola Bepopissa.

Uusimmat

Kotimaa

SAK:n pääekonomisti uskoo perintöverokirityksen olevan helpoin ratkaisu, jos omistamisen verotusta kiristetään

Vaalisunnuntaina sataa laajalti, lakkiaispäiväkin todennäköisesti epävakainen

"On yleisen elämänkokemuksen vastaista pitää talousrahoja aamutakin taskussa" – Kimmo Elomaa tuomittiin törkeästä talousrikoksesta

Brexit saattoi tuoda EU-myönteisen vireen vaalikeskusteluun, pohtii tutkija

Kaupunkikeskustojen elinvoima heikkeni – kivijalkakauppaa haastavat netti ja ostoskeskukset

Turun arvokuljetusryöstön yritys uudelleen aktiiviseen tutkintaan – poliisia kohti konetuliaseella ampuneet ryöstäjät onnistuivat pakenemaan vuonna 2002

Poliisi pyysi havaintoja kadonneesta naisesta – etsitty nainen löytyi pian huhuilun jälkeen

HS:n tiedot: Puheenjohtajat pääsivät sopuun translaista Säätytalolla – Rinne arvioi hallitusneuvotteluissa kaiken olevan valmista ensi viikon viikonloppuna

Yle: Mykkäsen mukaan Isis-leirin naiset pidätetään, jos he palaavat Suomeen

Kansanedustaja Ritva Elomaa kiisti poliisille tienneensä mitään ghanalaistilin rahoista – talousrikoksesta syytetyn Kimmo Elomaan mukaan tililtä nostetut 150 000 euroa ovat vaimon kehonrakennuspalkintoja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.