Yön uutiskooste: Uusi Miss Suomi kruunataan tänään

Moni nuori kärsii ongelmalliseen digipelaamiseen liitetyistä oireista

Lähes joka kymmenennellä digipelejä pelaavista nuorista on oireita, jotka liitetään ongelmapelaamiseen, kertoo Oulun yliopistossa tarkastettava väitös.

Ongelmapelaamiseen liittyviä piirteitä ovat muun muassa runsas pelaaminen, lisääntynyt alakuloisuus ja ahdistuneisuus, eristäytyminen sekä mieltymys verkossa tapahtumaan vuorovaikutukseen.

Väittelijä, terveystieteiden maisteri Niko Männikkö korostaa, ettei ongelmallisen pelaamisen ja oireiden syy– seuraus-suhde ole silti selvä. Pelaamisella voidaan esimerkiksi hakea lohtua alakuloisuuteen, mikä voi kuitenkin lisätä ongelmia.

 

Metsähanhen metsästys alkaa kolmen vuoden tauon jälkeen

Metsähanhen metsästys alkaa kolmen vuoden tauon jälkeen. Linnun rajoitettu metsästys Kaakkois-Suomen ja Uudenmaan 15 kunnassa alkaa tänään ja päättyy marraskuun lopussa.

Metsähanhi on ollut viime vuodet rauhoitettu kannan vahvistamiseksi.

Tänään alkaa myös ilveksen metsästys poikkeusluvilla poronhoitoalueella. Poikkeuslupia myönnettiin tänä vuonna 20 kappaletta. Ilveksen metsästys päättyy helmikuun lopussa.

 

Uusi Miss Suomi kruunataan tänään

Uusi Miss Suomi valitaan tänään. Missikisaa voi seurata illalla suorassa lähetyksessä TV5:llä.

Miss Suomen kruunua tavoittelee Helsingin Kalastajatorpalla kymmenen finalistia. Paikkakunnista parhaiten edustettuina ovat Tampere ja Helsinki, joista kummastakin tulee kaksi finalistia.

Ensimmäinen Miss Suomi valittiin vuonna 1931. Televisioruuduissa kisa nähtiin ensi kertaa vuonna 1962.

 

Ruotsin maltillinen kokoomus saa tänään uuden puheenjohtajan

Ruotsin maltillinen kokoomus valitsee tänään uuden puheenjohtajan. Uudeksi puheenjohtajaksi on nousemassa pitkään puolueessa vaikuttanut Ulf Kristersson. Puolueen vaalivaliokunta on esittänyt, että Kristersson valitaan tehtävään ylimääräisessä puoluekokouksessa 1. lokakuuta eli tänään.

Kristersson korvaa Anna Kinberg Batran, joka ilmoitti elokuussa jättävänsä tehtävänsä.

Kristersson on toiminut puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajana, ollut mukana kunnallispolitiikassa ja sosiaaliturvaministerinä Fredrik Reinfeldtin toisessa hallituksessa.

 

Minnesotan Koivu vastasi avausmaalista, Nashvillen Salomäki onnistui rangaistuslaukauksessa

Jääkiekon NHL:ssä Mikko Koivu on tehnyt maalin harjoitusottelussa Dallasia vastaan. Koivun maali vei Minnesotan 1–0-johtoon, kun toista erää oli kulunut noin puolitoista minuuttia. Koivun maalia oli syöttämässä ketjukaveri Mikael Granlund.

Minnesota johti vierasjäällä pelaavaa Dallasia maalein 2–0 toisen erän päättyessä.

Puolestaan Nashvillen ja Tampa Bayn välisessä harjoitusottelussa Nashvillen Miikka Salomäki onnistui rangaistuslaukauksessa. Salomäen maali tasoitti ottelun 1–1-tilanteeseen, mutta toisen erän päätyttyä Tampa Bay oli jo siirtynyt johtoon maalein 2–1.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.