Yhä harvempi hyväksyy lasten ruumiillisen kurittamisen

Suomalaisten suhtautuminen lasten kuritusväkivaltaan on tiukentunut entisestään. Lastensuojelun keskusliiton tutkimus kertoo, että 17 prosenttia suomalaisista hyväksyy kurituksen osana kasvatusta. Kuusi vuotta sitten tehdyssä vastaavassa tutkimuksessa kurituksen hyväksyi vielä 29 prosenttia.

Tiukimmat asenteet on lapsiperheiden vanhemmilla. Heistä vain 10 prosenttia hyväksyy ruumiillisen kurituksen.

Asenteiden tiukentumisen mukana kuritusväkivalta on vähentynyt. Tutkimuksen mukaan vanhemmat tukistavat tai piiskaavat lapsiaan yhä harvemmin.

Kurittamiseen liittyviä asenteita selvitettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1981, minkä jälkeen kasvatusperinne on muuttunut rajusti. 2000-luvun alusta alkaen kuritusväkivalta on tuomittu selvästi aiempaa voimakkaammin.

Tutkimuksessa arvioidaan, että muutokseen ovat vaikuttaneet verkossa käytävä keskustelu ja kuritukseen liittyvät kampanjat.

Taloustutkimus haastatteli tutkimusta varten runsasta tuhatta ihmistä huhtikuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

HSL:n tekemät lipuntarkastukset loppuvat VR:n kaukoliikenteen junissa keväällä

Teollisuusliitto katkaisi mekaanisen metsäteollisuuden neuvottelut – muun muassa kiky-tunnit kiistakapulana

Paltan Aarto yllättyisi, jos postikiistaa ratkova työryhmä löytäisi nopean ratkaisun – "En varsinaisesti usko, että mitään uutta ja ihmeellistä sieltä selvitystyöryhmästä tulee esiin"

Telian matkapuhelinverkossa laaja häiriö – myös hätäpuheluiden soittamisessa ollut ongelmia

Helsingin poliisille tehty useita tutkintapyyntöjä vanhoista tv-sarjoista, pyydetään tutkimaan kiihottamista kansanryhmää vastaan

Maahanmuuttovirasto käy läpi noin 500 turvapaikkapäätöstä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisun takia

Poliisi tutkii törkeää petosta oikeuspsykiatrisessa sairaalassa – HS: Petostutkinnan taustalla johtavan lääkärin matkalaskuepäselvyydet

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö sallisi koulun yhteisen joulujuhlan järjestämisen kirkossa

Synnynnäinen temperamentti näkyy aikuisiän liikuntamäärissä – kielteisiin tunteisiin kallellaan olevat miehet liikkuvat vähemmän, kertoo tuore tutkimus

Suomalaisyritys tavoittelee omaa veritestiään terveyskeskuksiin – Ala kärsii yhä Theranos-huijauksesta: "Erona on se, että meidän veritestimme toimii"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.