Yhä vähemmän rikoksia ilmi

Poliisin tietoon tuli tammi-elokuussa vähemmän rikoksia kuin kahtena edellisvuonna.

Tammi-elokuussa poliisi kirjasi tilastoihinsa noin 577 400 rikosilmoitusta, kun viime vuoden vastaavana aikana määrä oli noin 634 300.

Eniten vähenivät poliisin tietoon tullee väkivaltarikokset. Poliisin mukaan niitä kirjattiin viime vuonna tavallista enemmän lakimuutoksen vuoksi. Tämän vuoden väkivaltarikosten määrä laski viime vuodesta, mutta jäi edelleen korkeammalle kuin edellisvuonna 2010 eli lakimuutosta edeltävään aikaan verrattuna.

Vuoden 2011 alussa tuli voimaan lakimuutos, jonka johdosta perhe- ja lähisuhteessa tapahtuneet sekä työtehtäväänsä hoitavaan kohdistuneet lievät pahoinpitelyt muuttuivat virallisen syytteen alaisiksi.

Poliisin tietoon tulleista omaisuusrikoksista poliisi selvitti tammi-elokuussa alle 40 prosenitta. Henkeen ja terveyteen kohdistuneista rikoksista poliisi selvitti Poliisihallituksen mukaan lähes 80 prosenttia.

Automaattivalvonnan vähentäminen laskee liikennerikoksia

Myös ilmitulleiden liikennerikosten ja -rikkomusten määrä on laskenut merkittävästi. Tammi-elokuussa poliisi on ennättänyt puuttua yli 30 000 liikennerikkomukseen vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Poliisi on vähentänyt merkittävästi myös esimerkiksi liikenteen automaattivalvontaan käytettyjä työtunteja. Automaattivalvonnan kamerat vaativat siirtämistä ja sakot käsittelyä, johon vaaditaan työntekijöitä.

Poliisi käytti automaattivalvontaan jopa 6 400 henkilötyötuntia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.