Yhdistys: Virolainen kohusikala on HK:n tuottaja

Yhdellä Viron kohusikaloista on kytkös suomalaiseen ruokakonserniin HKScaniin. Rostlan sikala on HKScanin omistaman Rakveren lihakombinaat -yrityksen sopimustuottaja.

Aktivistit ovat kuvanneet Virossa kahdeksaa sikatilaa. Rostlan sikalassa kuvatussa videossa näkyy muun muassa purtuja häntiä, paiseita ja sairaita sikoja liejuisissa karsinoissa.

Viron televisiossa esitettiin eilen ensimmäistä kertaa aktivistien salaa kuvaamia videoita maan sikaloista. Videoista on noussut kohu paikallisessa mediassa.

- En ole yllättynyt siitä, miten huonoissa oloissa siat Virossa elävät. Kyse ei ole yksittäisistä epäkohdista vaan tuotannon arkipäivästä, sanoo Karry Hedberg Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.

HKScan Finlandin toimitusjohtajan Anne Meren mukaan Rostlan sikalasta on annettu vääränlainen kuva. On kuvattu kohtaa, jossa oli paljon lantaa.

- Sika on yleensä puhdas eläin ja valitsee yhden kulman, jota käyttää vessana. Jos sitä kohtaa kuvataan, niin saattaahan se näyttää karmealta, Mere sanoo.

Aktivistien sikalavideot eivät Meren mukaan vaikuta Rostlan sikalan sopimukseen.

Uusimmat

Kotimaa

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Suomalaisten Turkin-matkailu elpyi, vaikka levottomuudet maassa jatkuvat – "Ihmisten muisti on aika lyhyt"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.