Yhteiskuntaopille ja filosofialle lisäkursseja lukiossa

Yhteiskuntaoppi, filosofia ja opinto-ohjaus saavat yhdet kurssit lisää lukioihin, kun taas historian, maantieteen ja uskonnon pakolliset kurssit vähenevät yhdellä. Tämä käy ilmi valtioneuvoston hyväksymästä uudesta tuntijaosta.

Matematiikan opinnot alkavat vastedes yhteisellä opintokokonaisuudella, jonka jälkeen opiskelijan opinnot eriytyvät joko pitkään tai lyhyeen matematiikkaan. Muutoksella halutaan rohkaista lukiolaisia opiskelemaan pitkää matematiikkaa nykyistä enemmän.

Valtioneuvosto hyväksyi uuden tuntijaon tänään. Lukion oppimäärän laajuus on edelleen kolme vuotta ja 75 kurssia.

Uudistuksella halutaan vahvistaa muun muassa oppilaiden ajattelu- ja työskentelytaitoja ja oppimisen motivaatiota. Niin ikään halutaan parantaa oppilaiden edellytyksiä kansalaisvaikuttamiseen ja yhteiskunnalliseen toimintaan sekä eettiseen ajattelu- ja toimintakykyyn.

Lukion oppimäärän suorittaminen edellyttää jatkossakin kaikkien lukion oppiaineiden opiskelua.

Uuden asetuksen mukaiset opetussuunnitelmat on määrä ottaa käyttöön viimeistään elokuussa 2016. Asetuksella ei opetusministeriön mukaan ole taloudellisia vaikutuksia.

Lukio-opetuksen uudistamiseksi aloitetaan laajapohjainen kehittämishanke. Opetusministerin Krista Kiuru (sd.) mukaan lukiokoulutuksen opetusmenetelmiä pitää uudistaa nykyistä vuorovaikutteisemmiksi ja opiskelijalähtöisemmiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.