Yksi esikouluryhmä nukkuu lattialla Kuopiossa

Kuopion Saarikellon päiväkodin yksi esikouluryhmä nukkuu luokan lattialla.

Yksi lasten vanhemmista toi esille huolensa tästä järjestelystä päivälevon aikana. Vasta nyt päiväkotiin on tilattu Lemminkäisen edustaja katsomaan sopivaa paikkaa patjakaapille, jossa patjat olisivat sullottuina opetuksen ajan.

– Otin asian puheeksi päiväkodinjohtajan kanssa heti kun asia tuli tietooni. Ei ole oikein, että osalle lapsia ei ole patjoja, sanoo Pohjantien koulun rehtori Merja Laininen.

Päiväkodinjohtaja Miska-Maarit Soininen sanoo, että kun Kalevalan koulun ja Pohjantien koulun yhdistäminen tapahtui, myös esikouluikäisten lasten määrä kasvoi.

– Koululla on kaikkiaan neljä eskariryhmäämme. Muilla kolmella ryhmällä on asianmukaiset tilat, joko kaappisängyt tai patjakaapit. Näin nukkumatila-asiat ovat kunnossa. Tämä yksi reilun 20 lapsen eskariryhmä on jouduttu ahtauden takia sijoittamaan luokkaan, josta nukkumatila puuttuu. Korjaus on luvassa pian, vakuuttaa Soininen.

– Onhan meidän tarjottava laadukasta päivähoitoa ja esiopetusta. Ei kuulu asiaan, että lapset joutuisivat itse tuomaan patjat, Soininen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.