Yksi esikouluryhmä nukkuu lattialla Kuopiossa

Kuopion Saarikellon päiväkodin yksi esikouluryhmä nukkuu luokan lattialla.

Yksi lasten vanhemmista toi esille huolensa tästä järjestelystä päivälevon aikana. Vasta nyt päiväkotiin on tilattu Lemminkäisen edustaja katsomaan sopivaa paikkaa patjakaapille, jossa patjat olisivat sullottuina opetuksen ajan.

– Otin asian puheeksi päiväkodinjohtajan kanssa heti kun asia tuli tietooni. Ei ole oikein, että osalle lapsia ei ole patjoja, sanoo Pohjantien koulun rehtori Merja Laininen.

Päiväkodinjohtaja Miska-Maarit Soininen sanoo, että kun Kalevalan koulun ja Pohjantien koulun yhdistäminen tapahtui, myös esikouluikäisten lasten määrä kasvoi.

– Koululla on kaikkiaan neljä eskariryhmäämme. Muilla kolmella ryhmällä on asianmukaiset tilat, joko kaappisängyt tai patjakaapit. Näin nukkumatila-asiat ovat kunnossa. Tämä yksi reilun 20 lapsen eskariryhmä on jouduttu ahtauden takia sijoittamaan luokkaan, josta nukkumatila puuttuu. Korjaus on luvassa pian, vakuuttaa Soininen.

– Onhan meidän tarjottava laadukasta päivähoitoa ja esiopetusta. Ei kuulu asiaan, että lapset joutuisivat itse tuomaan patjat, Soininen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

KHO: Netissä tapaaminen ja eri maissa asuminen eivät estä oleskeluluvan myöntämistä avioliiton perusteella

Aalto-yliopisto on käynnistänyt sisäisen selvityksen muodin oppiaineen kohusta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.