Yksi kuoli nokkakolarissa Suonenjoella – kymmenet rekat olivat jumissa useita tunteja

Yksi ihminen on kuollut täysperävaunuyhdistelmän ja henkilöauton välisessä kolarissa Suonenjoella. Onnettomuus sattui noin puoli seitsemän aikaan illalla tiellä 9, noin kymmenen kilometriä Suonenjoelta Kuopioon päin. Tarkempi onnettomuuspaikka on Kärkkäälän ja Salmisen tienhaaran välillä.

Poliisin mukaan henkilöauto oli ajautunut tuntemattomasta syystä rekan keulaan. Henkilöauto oli tulossa pohjoisen suunnasta ja täysperävaunuyhdistelmä etelästä. Henkilöauton kuljettaja kuoli onnettomuudessa, raskaan ajoneuvon kuljettaja selvisi vammoitta. Sää oli onnettomuuspaikalla sateinen, mutta tie ei ollut liukas.

Tie 9 oli monta tuntia suljettu kokonaan liikenteeltä onnettomuuspaikalla. Poliisi ohjasi henkilöautot aiemmin Lempyyntien ja Salmelantien kautta. Onnettomuuspaikalla oli pelkästään Suonenjoen suuntaan vievällä kaistalla parikymmentä rekkaa jumissa, koska kiertotie ei soveltunut raskaalle liikenteelle soratien pehmeyden vuoksi.

Poliisi alkoi päästää autoja onnettomuuspaikan ohi toista kaistaa pitkin yhdeksän aikaan illalla. Toinen kaista pidetään suljettuna kunnes onnettomuusrekka on saatu nostettua.

Paikalla on ollut useita pelastuslaitoksen ja poliiisin yksilöitä. Poliisi arvioi onnettomuudesta olevan merkittävää haittaa liikenteelle puoleen yöhön asti. Onnettomuuspaikalla on myös tutkijalautakunta tekemässä onnettomuustutkintaa.

 

Suonenjoen kolarissa menehtyi nuori kuopiolaismies