Yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus – kokonaismäärä väheni eilisestä Oysin kirjausvirheen takia

Suomessa on todettu yhteensä 6  885 vahvistettua koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) maanantaina. Sunnuntaina tartuntoja oli tiedossa 6  859, eli niiden määrä oli kasvanut 26:lla. Lauantain ja sunnuntain välillä tartuntaluku kasvoi 33:lla.

THL kertoi myös, että Suomessa todettiin maanantaina yksi uusi koronaan liittyvästä kuolemantapaus. THL:n ilmoittama kuolemantapausten kokonaismäärä 318 on kuitenkin edellispäivää pienempi, koska Oulun yliopistollinen sairaala (Oys) oli aiemmin kirjannut kolme kuolemantapausta liikaa. Sunnuntaina kerrottiin 320 kuolemantapauksesta.

THL:n mukaan sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä oli maanantaina pysynyt ennallaan, 68:ssa. Tehohoidossa oli kaikkiaan yhdeksän potilasta, yksi vähemmän kuin sunnuntaina.

Suomen väestöön suhteutettuna tapausmäärien kokonaisilmaantuvuus on 124 tapausta 100  000 asukasta kohden.

Alle yhdeksänvuotiailla 198 tartuntaa

Valtaosa tartunnoista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa vahvistettujen tartuntojen määrä on 5  021. Päijät-Hämeessä ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja viime viikon maanantain jälkeen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoi maanantaina. Alueella varmistettuja tartuntoja on 112 ja parantuneita 99.

Koko Suomen alueella parantuneita on THL:n tuoreen arvion mukaan noin 5  500.

Päiväkohtaisten tautitapausten määrä on vähentynyt selvästi kuukauden takaisesta. Esimerkiksi toukokuun puolivälin jälkeen uusia tartuntoja on todettu päivässä enimmillään noin 50. Vastaavaan aikaan huhtikuussa vahvistettiin noin 50–150 päivittäistä tautitapausta.

Eniten tautitapauksia on todettu 50–59-vuotiaiden ikäryhmässä, hieman alle 1  300. Tartuntoja on varmistettu runsaasti myös 20–29- sekä 30–39-vuotiailla, hieman yli 1  200 kummassakin ikäryhmässä. Yhdeksänvuotiailla tai tätä nuoremmilla koronavirustartuntoja on todettu 198.

Testattuja näytteitä oli maanantaihin mennessä yhteensä noin 185  400. Uusia näytteitä oli otettu edellispäivän jälkeen noin tuhat. Virustestauksen kapasiteetti on noin 9  600 testiä päivässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Marin Twitterissä: Olen palannut tänään töihin

Uusimmat

Kotimaa

MT: Pieksämäen ylämaankarjalauman viimeisetkin karkulaiset saatiin kiinni

Nelostiellä Jyväskylän pohjoispuolella liikenneonnettomuus – henkilöauton kuljettaja kuoli ulosajossa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista ryhdytään selvittämään maanantaina – vielä ei ole tiedossa, kuinka kauan heidän on pysyttävä pois kodeistaan

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Korona iski loppuviikon aikana kausityöntekijöihin Päijät-Hämeessä, päiväkoti kiinni Rovaniemellä – sunnuntaina koko maassa kolme uutta tartuntaa

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Ensimmäinen ampiaisenpisto ei ole koskaan vaarallinen, mutta moni ei tiedä, onko vakavasti allerginen pistoille

Yksi ihminen kuoli henkilöauton ja säiliörekan törmäyksessä Lumijoella

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.