Mies katosi oudosti - yksi vangittu ja useita pidätetty henkirikoksesta

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi maanantaina yhden Siilinjärven henkirikosvyyhdistä epäillyn miehen.

Poliisi esitti miestä vangittavaksi epäiltynä taposta. Poliisin mukaan rikosnimike on alustava ja voi vielä muuttua.

Poliisi on viikonlopusta asti tutkinut myös epäiltyjen tekijöiden rooleja henkirikoksessa ja sen mahdollisessa salailussa.

Poliisi löysi Siilinjärvellä kaksi viikkoa sitten kadonneen 30-vuotiaan miehen kuolleena viime viikonloppuna. Poliisi otti viikonvaihteen aikana kiinni alle kymmenkunta henkilöä.

Kaikki epäillyt ovat 20–30-vuotiaita pohjoissavolaisia miehiä. Poliisi jatkaa heidän kuulustelujaan selvittääkseen eri henkilöiden roolin ja tapahtumien kulun.

Osaa miehistä epäillään henkirikoksen tekijöiksi ja osaa mahdollisesti jostain avustavasta roolista. Yhden vangitun lisäksi muut epäillyt ovat pidätettyinä ja poliisin on esitettävä heitä vangittaviksi lähipäivinä tai päästettävä vapaaksi.

Katosi kaksi viikkoa sitten

Siilinjärveläismiehen katoaminen tuli ilmi syyskuussa, kun hänen viimeisillään raskaana oleva puolisonsa ilmoitti poliisille, ettei mies tullut kotiin 16. syyskuuta jälkeen lähdettyään lauantaina käymään baarissa.

Pariskunnan ystävät masinoivat myös sosiaalisessa mediassa laajat etsinnät siitä, onko kellään havaintoja kadonneesta miehestä.

Miestä etsittiin ensin Simonsalosta toista viikkoa, kunnes poliisi viime viikolla alkoi tutkia asiaa epäiltynä henkirikoksena.

Laajat tutkinnat

Viime viikonloppuna poliisi teki töitä rikoksen selvittämiseksi yötä päivää. Poliisi teki useita kiinniottoja, aloitti kuulusteluja sekä teki pitkään teknistä tutkintaa vainajan löytöpaikalla.

– Meillä on käsitys siitä, mitä on tapahtunut, mutta asiakokonaisuuden tutkinta on vielä kesken, tutkinnanjohtaja Tuomo Lepola sanoo.

Koska kaikkia henkilöitä ei ole kuulusteltu loppuun heidän osuudestaan tapahtumiin, poliisi ei toistaiseksi kerro julkisuuteen vainajan löytöpaikkaa eikä rikoksen tekotapaa, jotta julkikerrotut tiedot eivät vaikuta muiden henkilöiden kertomiin.

– Sen sijaan haluaisimme yleisöltä vielä havaintoja, jos joku tietää tapahtumista.

Kadoksissa ollut mies oli siilinjärveläinen Timo Bergman, joka oli 193 senttiä pitkä ja pukeutunut ruskeaan nahkatakkiin ja farkkuihin.

Tiedot miehestä hänen katoamisviikonloppunaan pyydetään ilmoittamaan poliisin vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Savon Sanomien tietojen mukaan miehen ei epäillä joutuneen henkirikoksen uhriksi sattumalta, vaan rikoksesta epäillyt olivat hänelle entuudestaan tuttuja. Ainakin osalla pidätetyistä miehistä on myös aiempaa taustaa rikoksista tai häiriökäyttäytymisestä, minkä vuoksi he ovat olleet tekemisissä poliisin kanssa.

Pohjois-Savossa on tänä vuonna tullut poliisin tietoon kolme henkirikosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Neljää miestä epäillään Siilinjärven taposta - uhri oli kätketty maastoon

Siilinjärvellä kadonneen miehen tapausta tutkitaan henkirikoksena