Ylä-Savoon liki 50 pakolaista

Iisalmi ottaa todennäköisesti 21 pakolaista, Lapinlahti 13 ja Sonkajärvi 10.

–Iisalmeen tulee neljä perhettä, Lapinlahdelle kolme ja Sonkajärvelle kaksi, sanoo Iisalmen kaupungin kehittämispäällikkö Riitta Topelius.

Kyseessä on pakolaisasioita pohtineen työryhmän esitys. Lopulliset päätökset tehdään Iisalmen ja Lapinlahden hallituksissa ensi viikon maanantaina, Sonkajärvellä noin kahden viikon päästä.

–Määrät ovat sellaisia, että jokainen kunta pystyy vastaanottamaan pakolaiset. Asiasta on neuvoteltu kiinteistöyhtiöiden kanssa. Kunnista löytyy tulijoille asuntoja, Topelius sanoo.

Iisalmen kaupungin vuokrataloyhtiön Petterinkulman toimitusjohtajan Kari Kämäräisen mukaan pakolaisille aletaan etsiä asuntoja marraskuussa. Iisalmeen tulevat pakolaiset hajasijoitetaan.

– Emme lähde tekemään mitään erityisiä pakolaistaloja. Ei ole edes tarpeen, että asunnot ovat hyvin lähekkäin, Kämäräinen sanoo.

Sonkajärvellä ja Lapinlahdella asuntoja on jo katsottuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Moni luulee olevansa porvari, mutta on professorin mukaan väärässä – kevään vaalit osoittivat vanhojen yleispuolueiden ongelmat

Jäähalliin tunkeuduttiin viikonlopun aikana Kajaanissa – kaapeista vietiin alkoholia, jäälle rikottiin pulloja ja jääkoneella ajettiin pitkin kaukaloa

Venäläislehti kysyi Haavistolta tämän homoseksuaalisuuden vaikutuksista Venäjä-diplomatiaan – "Se voi haitata toista osapuolta"

Irak kertoo lähettäneensä suomalaisia Isis-lapsia pois maasta – Suomen ulkoministeriöllä ei ole tietoa asiasta

Komission johtoon tähyävä Ursula von der Leyen lupaa taistella ilmaston puolesta – "Eurooppa on kuin pitkä avioliitto, rakkaus ei ole samanlaista kuin aluksi, mutta syvenee"

Päihtynyt mies teki U-käännöksen moottoritiellä ja lähti ajamaan väärään suuntaan

Puoluejohtajat ottavat toisistaan mittaa Porissa – kokoomuksen Orpo ja keskustan Sipilä jättävät tentin väliin

Poliisi sakotti kahdeksaa drone-lennättäjää lentokiellon rikkomisesta EU:n ministerikokouksen aikana Helsingissä

Tulli takavarikoi seksuaalista nautintoa kiihdyttäviä popperseja – kymmeniä tuhansia laittomasti maahantuotuja tuotteita päätyi myyntiin seksikauppoihin

Joka kolmas metsäpalo olisi jäänyt syttymättä, jos metsäpalovaroitusta olisi noudatettu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.