Yle Kioskin Instagram-kuva lentoturmasta tuomittiin mauttomaksi

Yle Kioskin Instagram-tilillään julkaisema kuva Ranskan lentoturmasta tuomittiin sosiaalisessa mediassa mauttomaksi.

Yle Kioski julkaisi iltapäivällä Instagram-tilillään piirroskuvan otsikolla "Suru-uutinen Ranskasta: Lentokone pudonnut". Piirrokseen oli koottu faktoja lentoturmasta. Kuvan yhteydessä julkaistussa tekstissä käytettiin kuvamerkkeinä lentokoneen symbolia ja kyynelehtivää emojia.

Kuva keräsi useita paheksuvia kommentteja Yle Kioskin seuraajilta. Myös Twitterissä arvosteltiin Yle Kioskin arviointikykyä. Yle Kioski poisti kuvan Instagramista, mutta kuvaa jaettiin tämän jälkeen sosiaalisessa mediassa ruutukaappauksina.

 

 

 

Yle Kioskin tuottajan Antti Hirvosen mukaan kuva päivitettiin toiseen, koska osa Yle Kioskin Instagram-tilin seuraajista piti kuvaa mauttomana.

- Yle Kioski kokeilee Instagramissa, Twitterissä ja WhatsAppissa, että mikä on se muoto, miten uutisia pitäisi näille uusille alustoille viedä ja tämä oli meidän ratkaisumme siinä hetkessä, kun tieto lentoturmasta tuli, Hirvonen kertoo.

Hän arvioi ihmisten reagoineen kuvaan niin voimakkaasti, koska Instagram on paikka, missä ei yleisesti seurata uutisia.

- Kuva oli piirretty eikä valokuva, ja kuvassa käytetyt fontit olivat kaunokirjoitusfontteja. Myös nämä seikat vaikuttivat reaktioihin, Hirvonen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.