Yle: Koulut paikkaavat välinepulaa oppilaiden älypuhelimilla

Koulut paikkaavat välinepulaa oppilaiden älypuhelimilla, kertoo Yle Uutisten selvitys. Omia älypuhelimia käytetään esimerkiksi tiedonhakuun ja kuvaamiseen. Joillakin kouluilla hyödynnetään myös oppilaiden omia tabletteja.

Peruskoulun uusi opetussuunnitelma painottaa digitaalista oppimista. Selvä enemmistö, noin kaksi kolmasosaa, Ylen kyselyyn vastanneista opettajista ja rehtoreista ajattelee, että koulussa on liian vähän digilaitteita. Laitepula vaikuttaa pahimmalta suurimmissa kouluissa. Niin ikään noin kaksi kolmesta vastaajasta kertoo, että koulun verkkoyhteydessä on vähintään jonkin verran ongelmia.

Yle kertoo, että esimerkiksi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Kuntaliitto ja Opetushallitus ovat tehneet valmiin sopimuspohjan oppilaiden omien laitteiden käytöstä. Usein vanhempien ja koulun sopimus on kuitenkin tekemättä. Yli puolet vastaajista kertoo, että sopimusta huoltajien kanssa ei ole tehty.

Ylen kyselyyn vastasi 209 opettajaa ja 184 rehtoria marraskuun loppupuolella ja joulukuun alussa. Yle toteutti kyselyn yhteistyössä Suomen Rehtorit ry:n ja OAJ:n kanssa.

Lähde: Yle