Yle: Poliisi selvittää Turun auttajan Hassan Zubierin rahankeräystä – lain vaatimia tietoja ei ole julkaistu

Poliisi selvittää Turun terrori-iskun puukotuksen uhreja auttaneen Hassan Zubierin rahankeräystä, kertoo Yle.

GoFundMe-joukkorahoitussivustolla on käynnissä rahankeräys auttamisessa loukkaantuneen Zubierin hyväksi.

Lain mukaan rahankeräyksen yhteydessä pitää ilmoittaa muun muassa poliisin antaman rahankeräysluvan numero, luvan myöntäjä sekä mihin tarkoitukseen rahaa kerätään. Zubierin sivulla ei ole julkaistu tarvittavia tietoja.

Ylen haastatteleman Zubierin mukaan rahankeräyskampanjan ja GoFundMe-käyttäjätilin avasi alun perin vaasalainen Sonya Höstman.

Zubier sanoo ottaneensa GoFundME-tilin hallintaansa parin kuukauden kuluttua keräyksen aloittamisesta. Hänen mukaansa Höstman vakuutti hänelle, että kaikki on kunnossa kampanjan suhteen.

– Hän ei kertonut, että tarvitsisin jonkin lupanumeron. Jos kampanjassa on jotain vialla, niin minulla ei ole sen kanssa mitään tekemistä, Zubier sanoi Ylelle.

Hän ilmoitti sulkevansa rahankeräyksen.

 

Keräyksen avannut: Minulla ei ole tiliin oikeuksia

 

Höstman kommentoi Ylelle, että hänellä ei ole mitään tekemistä GoFundMe-käyttäjätilin kanssa. Höstman sanoo, että on vain auttanut Zubieria tilin avaamisessa.

 – Minulla ei ole oikeuksia tiliin, Höstman sanoi Ylelle.

Tiistaina paljastui, että Zubier yritti huijata itselleen korvauksia väärennetyllä todistuksella. Syyttäjä on tehnyt tutkintapyynnön asiasta. Zubier antoi menetetyistä ansiotuloistaan vääriä tietoja, sillä hän ei työskennellyt väittämänään aikana ensihoitajana.

Zubier on ilmoittanut syyttäjälle tunnustavansa tekonsa. Zubier perusteli tekoaan huonolla taloudellisella asemalla. Zubier on sanonut olevansa valmis kärsimään tekonsa seuraukset.

Zubier meni auttamaan Turun joukkopuukotuksen ensimmäistä uhria ja päätyi itse useiden veitseniskujen kohteeksi ja joutui pyörätuoliin. Joukkopuukotuksesta tuli lauantaina kuluneeksi tasan vuosi.

Turun iskun sankari Hassan Zubier tunnustaa yrittäneensä huijata korvauksia

Uusimmat

Kotimaa

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Poliisin haaviin jäi Helsingissä liki 50 kiloa amfetamiinia – "Kyseessä on ulkomailta johdettu rikollisorganisaatio"

Nuorehko mies kuoli hissiturmassa Helsingissä – puristui kuoliaaksi

Coca-Colan joulurekan tulo herättää runsaasti keskustelua: "Kukaan ei ole ketään pakottanut tulemaan paikalle"

Kommentti: Siniset joutuvat hakemaan apua lilliputeista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.