Yle: Suomesta turvapaikan saanut venäläinen oppositiojohtaja pidätettiin Espanjassa

Petroskoilainen liikemies ja Karjalan tasavallan oppositiojohtaja Vasili Popov on pidätetty Teneriffalla, kertoo Yle. Popov sai turvapaikan Suomesta tämän vuoden helmikuussa.

Popov pakeni Venäjältä keväällä 2015 pelätessään joutuvansa syyttömänä vankilaan. Häntä syytetään Venäjällä petoksesta ja järjestäytyneessä rikollisryhmässä toimimisesta.

Yle kertoo, että Popovin puolison Anastasia Kravtshukin mukaan Popov pidätettiin lomallaan Teneriffalla keskiviikkona. Hän on ollut siitä saakka Espanjan viranomaisten hallussa. Ylen mukaan Suomen ulkoasiainministeriö on selvittänyt asiaa.

Popov on kiistänyt häneen Venäjällä kohdistetut syytteet ja sanoo olevansa poliittisen ajojahdin kohde. Venäjän Popovista esittämä etsintäkuulutus on Ylen mukaan edelleen voimassa.

Uusimmat

Kotimaa

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Poliisin haaviin jäi Helsingissä liki 50 kiloa amfetamiinia – "Kyseessä on ulkomailta johdettu rikollisorganisaatio"

Nuorehko mies kuoli hissiturmassa Helsingissä – puristui kuoliaaksi

Coca-Colan joulurekan tulo herättää runsaasti keskustelua: "Kukaan ei ole ketään pakottanut tulemaan paikalle"

Kommentti: Siniset joutuvat hakemaan apua lilliputeista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.