Yle: Tässäkö seuraava käsityöbuumi? - Virkatut mustekalat sopivat myös muistisairaiden vuodepotilaiden hoitoon

Viime vuonna nousi esiin, että virkattuja mustekaloja voidaan käyttää keskosvauvojen hoidossa. Kun vauvalla on mustekalan lokerot hyppysissään, ei vauva välttämättä revi hänessä kiinni olevia letkuja.

Nyt Ylen mukaan Pohjanmaalla Kokkolassa on hoksattu, että lonkerot voivat avittaa myös muistisairaita vanhuksia repimästä letkuja.

Ylen haastattelema lähihoitaja Johanna Kuoppala virkkaa tätä nykyä lähes kaiken liikenevän aikansa turvalonkeroita muistisairaille vanhuksille, sillä tarve Keski-Pohjanmaan keskussairaalan osastoilla on huutava.

Letkujen repiminen tekee kipeää itse potilaalla, mutta aiheuttaa lisätyötä myös henkilökunnalle.

Kuoppala toivoo Ylen haastattelussa, että jatkossa turvalonkeroita saataisiin jokaiselle sairaalan osastolle, koska niistä on seurannut pelkkää hyvää.

Kuoppala arvioi, että letkujen repiminen muistisairailla vanhuksilla on vähentynyt jopa 80 prosenttia, kun käsissä on turvalonkero.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä

SAK:n jättävä Matti Huutola kaipaa tupoja ja konsensusta takaisin – "Suomi ei pärjää kuin sopimalla – selkävoittoja ei kannata hakea"

Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia

Päätös pakkokaranteenista pitää tehdä jokaisen ihmisen osalta erikseen, sanoo julkisoikeuden apulaisprofessori

Helsingin merialueelta kerrottiin löytyneen ihmisruumiin osia – osoittautuivat karhun käpäliksi

Teollisuuden vientiongelmiin vastataan sähköveron alennuksella VM:n budjettiehdotuksessa

Kaksi ulkomaalaista miestä sai suomalaiset henkilötunnukset väärillä nimillä – osallistuivat nettipetoksilla vietyjen rahojen piilottamiseen

Miestä epäillään taposta leirintäalueella Puumalassa – ruumis löytyi viime kesänä

"Meteorologi ei lupaa mitään" – Tauko lähetyksessä voi olla merkki siitä, että meteorologi kertaa kaikille tuttua rimpsua

Myös Marin pitää riskialueille tietoisesti matkustaneiden korvauksia epäoikeudenmukaisina – yksityistä sektoriakin voidaan käyttää testauksen nostamisessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.