Yle: Varkauden kaupunki teki rikosilmoituksen Attendon hoivakodista

Varkauden kaupunki on tehnyt poliisille rikosilmoituksen Joroisissa sijaitsevasta Attendon hoivakoti Jalavasta, Yle kertoo.

Kaupungin edustaja kertoo Ylelle, että tutkintapyynnössä on kyse siitä, ettei Jalavassa ole pidetty kirjaa huumausaineeksi luokiteltavan lääkeliuoksen käytöstä. Itä-Suomen aluehallintoviraston mukaan liuosta oli ollut kateissa hoitokodissa.

–  Siellä oli niin vakava tilanne, että tässä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdä rikosilmoitus, palvelualuepäällikkö Kirsi Laitinen sanoi Ylelle.

Lue myös: Ryöpytetty Attendo puolustautuu: kadonneet lääkkeet ovat apteekissa – ne vain unohdettiin kirjata
 

Attendo on kertonut, että kipuliuos oli palautettu apteekkiin.

–  Lääkkeet on palautettu Taulumäen apteekkiin. Valitettavasti apteekilta ei ollut pyydetty kirjallista vahvistusta lääkkeen palautuksesta, eikä siitä ollut kirjausta Jalava-hoivakodin asiakirjoissa, Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen kertoi eilen.

Aluehallintovirasto totesi tarkastuskäyntinsä perusteella myös, etteivät hoivakodin henkilöstömitoitus, henkilöstörakenne ja ammatillisuus vastanneet asiakkaiden tarpeita eivätkä ole luvan mukaisia.

Karjalaisen mukaan ongelmat on sittemmin korjattu ja henkilöstön määrää lisätty työvuoroissa. Tällä hetkellä hoitajamitoitus on Jalavassa Attendon mukaan 0,75.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ryöpytetty Attendo puolustautuu: kadonneet lääkkeet ovat apteekissa – ne vain unohdettiin kirjata

Palvelutalon johtaja ei voi tehdä päätöksiä, vain ehdotuksia omalle esimiehelleen, Virpi Montonen sanoo – ja uskoo saaneensa potkut, jotta työnantaja sai syntipukin

Hoivakoti Jalavan huumaavia lääkkeitä kateissa – kaupunki harkitsee rikosilmoitusta

Avi: Joroisten hoivakodin toiminta ei ole luvan mukaista – lisäselvityksiä vaaditaan nopeasti