Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen jättää yhtiön ja siirtyy yksityiselle sektorille

Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen jättää paikkansa tämän vuoden loppuun mennessä ja siirtyy yksityiselle sektorille. Kivinen on jättämässä Yleisradion omasta aloitteestaan. Hän ei vielä paljasta, minne on lähdössä, vaan kertoo uusista tehtävistään vasta myöhemmin keväällä.

Kivinen tuli Yleisradion toimitusjohtajaksi Mikael Jungnerin jälkeen vuonna 2010. Hän oli aiemmin työskennellyt muun muassa Nokia Siemens Networksin yhteiskuntasuhdejohtajana.

Ylen hallitus ilmoitti, että Kivisen seuraajan haku käynnistyy heti.

– On ollut etuoikeus saada johtaa yhtiötä muutoksessa kahdeksan vuoden ajan. Yle on hyvässä kunnossa, joten on sopiva aika siirtää vetovastuu eteenpäin, Kivinen sanoi Ylen tiedotteessa.

Kivisen mielestä tärkeimmät tällä vuosikymmenellä toteutetut uudistukset liittyvät lainsäädäntöön ja digitaalisuuteen. Ylen toiminnan rahoittamisessa on Kivisen kaudella siirrytty tv-maksuista veropohjalle.

– Laajan yhteiskunnallisen keskustelun kautta on saatu voimaan lainsäädäntö, joka luo Ylelle vakaan näkymän tulevaisuuteen ja myös varmistaa yhtiön asianmukaisen tehtävän, hallinnon ja valvonnan, Kivinen kiitteli.

Ylen haastattelussa 56-vuotias Kivinen kertoo haluavansa vielä siirtyä urallaan eteenpäin.

– Tämä lähtee ajoituksesta. Minulla on vielä mahdollisuus tehdä toistakymmentä vuotta töitä, Kivinen perustelee.

Hallitus olisi mielellään pitänyt Kivisen

Yleisradion hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson totesi, että Kivisen seuraajan haku käynnistyy välittömästi. Hallitus olisi Wilhelmssonin mukaan toivonut, että Kivinen olisi jatkanut tehtävässään.

Wilhelmsson ei kertonut Kivisen uusista suunnitelmista, mutta sanoi, että tämä katsoo voivansa tehdä vielä jotakin muuta työtä yksityisellä puolella.

Kivisen eroaminen ei Wilhelmssonin mukaan liity millään tavoin Ylen entisen vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen taannoiseen lähtöön Yleisradiosta.

Kivinen jatkaa Wilhelmssonin mukaan tehtävässään, kunnes Ylelle on valittu uusi toimitusjohtaja. Kivisen seuraajan valintaprosessi alkaa heti sekä julkisella että Ylen sisäisellä haulla.

– Sekä kulttuurin että teknologian murroksen hallinta edellyttää laaja-alaista osaamista ja hyvää johtamistaitoa. Uskon, että Ylen vahva brändi houkuttelee parhaat osaajat mukaan hakuprosessiin, Wilhelmsson sanoi.

Yleisradion johdossa oli vaihtuvuutta jo viime vuonna. Jääskeläinen joutui viime keväänä jättämään paikkansa Yleisradion uutisoinnista syntyneen jupakan takia, jonka yhteydessä Yle sai langettavan päätöksen Julkisen sanan neuvostolta. Jääskeläisen seuraajaksi valittiin syksyllä Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Yle alkaa etsiä uutta johtajaa kovilla kriteereillä – "Emme tietenkään löydä tällaista superhenkilöä mistään"

Uusimmat

Kotimaa

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – seuraa tilaisuutta suorana kello 14 alkaen

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Piispa näkee yhteisiä päätöksiä uhmaavassa papissa anarkian vaaran – kirkossa mielipiteet avioliitosta ovat edelleen kaukana toisistaan

STM on tehnyt arviolta 100 miljoonan euron esityksen suojavarusteiden hankinnasta Huoltovarmuuskeskukselle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.