Ylen gallup: Perussuomalaiset nousussa, kolmen kärki ennallaan

SDP, kokoomus ja keskusta ovat yhä kolme suosituinta puoluetta, ilmenee Ylen kesäkuussa teettämästä kannatusmittauksesta. SDP:n kannatus on runsaat 20 prosenttia ja kokoomuksen karvan verran alle 20 prosenttia. Keskustaa kannattaa vajaat 17 prosenttia vastaajista.

Neljänneksi suosituin on vihreät, jonka kannatus on noin 14 prosenttia. Perussuomalaisten kannatus oli kesäkuun mittauksessa runsaat 10 prosenttia, mikä on pari prosenttiyksikköä enemmän kuin kuukausi aiemmin.

Sinisten tulevaisuus näyttää synkältä. Puolueen kannatus on perussuomalaisten puoluehajaannuksen jälkeen laahannut tasaisesti 1,5 prosentissa, nyt mittari värähtää enää 1,1 prosenttiin.

Tutkimuksen virhemarginaali on pari prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen toteutti Taloustutkimus, ja vastaajia oli 2 440.
Kantansa kertoi 63,1 prosenttia vastaajista.

Uusimmat

Kotimaa

Aarnion ex-alainen Rainiala osoittaa syyttävällä sormella asetus- ja määräysviidakkoon – "Ei virkamies voi alkaa keksiä niitä omasta päästään"

Miesjoukko raiskasi 19-vuotiaan naisen Seinäjoella – neljälle ehdotonta vankeutta

Ex-oppilaiden mukaan Bjurström tiesi tanssikoulunsa opettajan lähentelystä, mutta puuttuminen kesti – Bjurström vastaa syytöksiin

Maineikkaan tanssikoulun ex-oppilaat: miesopettajan lähentely jatkui vuodesta toiseen – poliisilla tutkinnassa yhden oppilaan seksuaalinen hyväksikäyttö

Yliopistotutkija voi tienata puolet vähemmän kuin muut korkeakoulutetut – valtaosa nuorista tutkijoista huolissaan urastaan

Suomen Yrittäjien kampanja ei vaikuttanut Yleisen työttömyyskassan jäsenmäärään mitenkään – Kassan omalla markkinoinnilla isompi merkitys kuin työmarkkinariidoilla

Ministeriön ylijohtaja tiukkana: "Sairaalayhtiöt voivat olla laittomia"

Virkarikoskäräjillä kuultavana Aarnion alaisena työskennellyt Petri Rainiala

Helsingin yliopisto loikkasi yliopistovertailussa, joka mittaa valmistuvien työllistymistä

Pahanlaatuisen aivokasvaimen geenihoitoon merkittävä apuraha

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.