Ylen gallup: Perussuomalaiset suosituin puolue, vihreät sai keskustan kiinni

Ylen kannatusmittauksessa perussuomalaiset on noussut suosituimmaksi puolueeksi 18,8 prosentin kannatuksella. Nousua on vaalituloksesta 1,3 prosenttiyksikköä. Hallitusta kokoava SDP on toisena 17,8 prosentin kannatuksella, joka on samalla tasolla vaalituloksen kanssa.

Kolmantena on kokoomus 16,9 prosentilla. Neljännen sijan jakavat keskusta ja vihreät. Molempia kannatti 13,3 prosenttia vastaajista. Vihreät on mittauksen suurin nousija, sillä sen kannatus vahvistui 1,8 prosenttiyksiköllä.

Vasemmistoliittoa kannatti kahdeksan prosenttia vastanneista, RKP:ta neljä prosenttia ja kristillisiä 3,7 prosenttia vastanneista. Kyselyssä uutena mukana oleva Liike Nyt sai 1,7 prosentin kannatuksen.

Talou stutkimuksen tutkimusjohtajan Tuomo Turjan mukaan kyselyssä näkyy, että vaaleissa parhaiten menestyneet puolueet lisäävät yleensä kannatustaan ensimmäisissä vaalien jälkeisissä mittauksissa.

Taloustutkimuksella teetettyyn kyselyyn haastateltiin lähes 2  000 ihmistä. Haastattelut tehtiin 15.4.–7.5. Tulosten virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 2,3 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

OAJ pitää koulutuksen näkymiä valoisampina kuin koronakeväänä – oppimisvajetta ei kuitenkaan paikata vuodessa tai kahdessa

Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?

Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa – "Varmasti suomalaiset osaavat käyttää"

Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen hankkisi koronarokotteen, maksoi mitä maksoi

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Epidemiatilanne on Suomessa ehkä kääntymässä huolestuttavampaan suuntaan, THL arvioi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.