Ylen hallintoneuvoston puheenjohtajaksi Arto Satonen

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtajaksi valittiin tänään kansanedustaja Arto Satonen (kok.). Varapuheenjohtajaksi valittiin Ari Torniainen (kesk.).

Satonen on ollut hallintoneuvoston jäsen vuodesta 2016 asti, kun taas Torniainen vuodesta 2015 asti.

Ylen uusi hallintoneuvosto järjestäytyi syksyn ensimmäisessä kokouksessa tänään Isossa Pajassa. Eduskunta valitsi jäsenet kesäkuussa.

Muita jäseniä ovat muun muassa Maria Guzenina (sd.), Antti Kurvinen (kesk.), Olli Immonen (ps.), Päivi Räsänen (kd.) sekä Jaana Pelkonen (kok.).

Hallintoneuvosto on Ylen ylin päättävä elin, jossa on 21 jäsentä. Hallintoneuvoston tehtäviin kuuluu muun muassa päättää yhtiön strategiasta sekä valvoa, että Ylen julkisen palvelun ohjelmatoiminnan mukaiset tehtävät tulevat suoritetuiksi.

Hallintoneuvosto kokoontuu kalenterivuoden aikana kuudesta seitsemään kertaa.

Ylen henkilöstön edustajat valittiin jo aiemmin

Ylen henkilöstöllä on hallintoneuvostossa kaksi edustajaa, joilla on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta. Henkilöstön edustajiksi hallintoneuvostoon valittiin jo aiemmin syksyllä Ylen toimittajat Pirjo Auvinen ja Risto Mattila.

Pirjo Auvisen henkilökohtaisina varaedustajina toimivat Minna Hannula ja Miikka Liukkonen. Risto Mattilan henkilökohtaisina varaedustajina toimivat Jukka Kuusinen ja Antti Laakso.

Hallintoneuvoston sihteeriksi valittiin Ylen lakiasioiden johtaja Katri Olmo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.