Ylen hallitus: Kivisellä ja Jääskeläisellä on yhtiön hallituksen luottamus

Yleisradion toimitusjohtajalla Lauri Kivisellä ja vastaavalla päätoimittajalla Atte Jääskeläisellä on yhä yhtiön hallituksen luottamus, kertoo Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson.

Hänestä päätökset on tähän mennessä tehty journalistisin perustein.

– Tulemme hallituksena jatkossa seuraamaan riippumattomuutta niin, että vastaavat toimittajat raportoivat säännöllisesti mahdollisista painostus- tai vaikutusyrityksistä, sanoo Wilhelmsson STT:lle.

Hallitus edellyttää myös, että Ylen johto seuraa työilmapiiriä nykyistä tiiviimmin.

– Nämä viime viikkojen tapahtumat ovat osoittaneet, että riippumattomuuttamme on kyseenalaistettu, hän sanoo STT:lle.

 Wilhelmssonin mielestä on tärkeää, että asia selvitetään perusteellisesti.

– Ylen toiminnan kannalta on olennaisen tärkeää, että niin suuri yleisö, päättäjät kuin Yleisradion työntekijätkin luottavat Yleen ja pitävät sen riippumattomuutta jatkossakin kiistattomana, Wilhelmsson sanoo tiedotteessa.

Ylen hallitus keskusteli yhtiön työilmapiiristä ja sai selvityksen toimitusjohtaja Kiviseltä. Hallitus pohti myös, miten toimia jatkossa, jos vastaavanlaista kritiikkiä nousee. Wilhelmsson sanoo STT:lle, ettei pysty tarkemmin kertomaan hallituksen pohtimia suunnitelmia.

Ylen hallitus tiedottaa pitävänsä toimitusjohtaja Kivisen käynnistämää kolmiosaista toimenpideohjelmaa hyvänä. Kivisen ohjelma työilmapiirin parantamiseksi on esitelty Ylen henkilöstölle sekä yhtiön hallintoneuvostolle ja hallitukselle.

Wilhelmsson kertoo, että keskiviikon irtisanoutumiset olivat Ylen hallituksen tiedossa ja ne ovat ikäviä asioita, mutta hallitus ei voi lähteä yksittäisiä irtisanoutumisia kommentoimaan.

Toimitusjohtaja Kivinen käy parhaillaan Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa keskusteluja ja kuulee tekijöitä kahden kesken. Myös Ylen vastaavat toimittajat keskustelevat journalismista omissa yksiköissään ja journalististen standardien ja etiikan päällikkö avaa aktiivisen keskustelukanavan journalismin etiikasta yleläisille. Hallituksen mukaan näihin toimiin on jo ryhdytty ja ne jatkuvat pitkälle ensi vuoteen.

Ylen hallitus kokoontuu seuraavan kerran tammikuun lopussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Feldt-Ranta: Ylen hallintoneuvosto ei ottanut kantaa Ylen johdon puolesta

Ylen luottamusmies: Ylessä tyrmistyttiin erouutisista

Kaksi toimittajaa irtisanoutui Ylestä - tässä heidän tilityksensä tilanteesta

Uusimmat

Kotimaa

Koronatapauksia sisältänyt rahtilaiva jatkaa matkaansa Suomesta Saksaan

Tänään kannattaa nauttia lämmöstä, sillä ensi viikolla viilenee koko maassa

Työmarkkinajärjestöt eivät syty Erton ehdotukselle lakisääteisestä etätyöoikeudesta  –  etätöistä on järjestöjen mukaan hyvä sopia paikallisella tasolla

Mies paloi pahoin tulipalossa Somerolla, käräjäoikeus vangitsi naisen epäiltynä murhasta

Hangon veneturmassa kuoli alakouluikäinen lapsi – poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa kuolemantuottamuksena

Suomessa todettu 16 uutta koronavirustartuntaa, Pohjois-Savossa ei uusia tartuntoja

Ministeriksi palannut Annika Saarikko: Tapahtumajärjestäjille ei ole varattu uutta koronatukea – Veikkaus-tukea saavien järjestöjen pelastamiseksi myös velkaraha mahdollinen

Suomalaisista 70 prosenttia ottaisi koronarokotteen – Yhdysvalloissa herännyttä huolta liian matalasta rokotekattavuudesta ei ole Suomessa ilmennyt

Otkes ei aloita varsinaista tutkintaa Imatran lentoturmasta – onnettomuuden syynä ilmeisimmin moottorivika

Maahanmuuttoviraston tiskille kuukausien jono – oleskelulupia ja EU-rekisteröintejä hakeville koituu ongelmia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.