Ylen julkaisujohtaja kiittää selvitystä perusteelliseksi – Hyviä ohjeita vastaaville toimittajille

Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo kiittää professori Olli Mäenpään selvitystä perusteelliseksi ja monipuoliseksi. Hänen mukaansa Mäenpään täytyi luonnollisesti käsitellä Ylen Terrafame-uutisointi raportoinnissaan, koska koko julkinen keskustelu alkoi siitä.
– Se oli poikkeuksellinen vaikutusyritys pääministerin kohdalta Yleisradiota kohtaan. Asiassa on sitten haluttu poikkeuksellisen tarkasti katsoa, että tosiasioihin perustuva journalismi toteutuu.
– Kysymys ei ole pelkästään jostakin direktio- tai sananvapauden normatiivisesta ohjausnäkökulmasta, vaan siinä on aina otettava huomioon journalistisia tavoitteita ja Ylen tapauksessa myös julkisen palvelun tehtävät ja velvoitteet. Tässä tapauksessa direktio-oikeuden käyttäminen ei ehkä ollut riittävää, Silvo sanoo STT:lle.
Silvon mukaan Ylen hallitus on antanut toimitusjohtaja Lauri Kiviselle tehtäväksi parantaa Ylen organisaatio- ja henkilöstöjohtamiseen liittyviä ongelmia.
– Selvityksessä on myös paljon hyviä ehdotuksia, joita vastaavat toimittajat voivat jo nyt kaiken aikaa pitää mielessään ja hyödyntää.
Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen ilmapiiriongelmat ovat Silvon mukaan olleet hallituksen listalla jo ennen Mäenpään selvitystä. Ylessä seurataan henkilöstön hyvinvointia ja työilmapiiriä jatkuvasti ja mittauksia tehdään kaksi vuodessa, Silvo huomauttaa.
– Tätä tematiikkaa on hallituksessa käsitelty pitkin talvea. Työilmapiiri ei ollut Mäenpään tutkimuskohde, mutta hän tuo esille sen, että journalistisessa johtamisessa tämäkin on tärkeää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kalankasvatuksen ympäristövaikutukset Suomessa ovat vähentyneet 80-luvulta

Ministeriö läpivalaisee kaikki kunnat – "Sen jälkeen tiedetään, millaisia lääkkeitä eri alueilla tarvitaan"

Irak: Lapset luovutettiin Suomelle jo vuonna 2017 – Suomen ulkoministeriön mukaan kyse oli lapsikaappauksesta

Puhki ruostuvissa hylyissä lymyää ympäristöriski – rannikolla makaa yli tuhat hylkyä, jotka voivat levittää öljyä Itämereen

Kaikkonen pitää keskustan puheenjohtajakisaa henkilövaalina, Kulmuni näkee myös linjaeroja

Sirpa Pietikäinen ei päässyt äänestämään Ursula von der Leyenin puolesta, syynä äidin sairastuminen

Pientä tyttöä ei voi palauttaa Somaliaan ennen kuin on selvitetty, uhkaako häntä siellä silpominen – KHO palautti asian Migrin käsiteltäväksi

Suomessakin on varauduttu poliittiseen väkivaltaan – Päivi Nergin mukaan pieniinkään ilmiöihin ei saa suhtautua leikiten: "Suomi ei ole lintukoto"

Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Omaa terveydentilaa halutaan seurata älylaitteilla – tulevaisuudessa tietoja voitaisiin hyödyntää myös terveydenhuollossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.