Ylen presidenttikysely: Presidentti Niinistö murskaavan ylivoimainen

Ylen teettämän kyselyn mukaan 76 prosenttia suomalaisista kannattaa presidentti Sauli Niinistön valintaa jatkokaudelle. Niinistö on kokoomustaustainen kansanliikkeen ehdokas. Ylen kyselyssä toiseksi suosituin ehdokas on vihreiden Pekka Haavisto, jota kannattaa 14 prosenttia suomalaisista.

Perussuomalaisten Laura Huhtasaarelle äänensä antaisi 3 prosenttia suomalaisista. Keskustan Matti Vanhanen ja vasemmistoliiton Merja Kyllönen saavat 2 prosentin kannatuksen. Yhden prosentin kannatuksesta nauttivat SDP:n Tuula Haatainen ja RKP:n Nils Torvalds.

Ylen mukaan Niinistöä kannatetaan laajasti kokoomuksen lisäksi keskustan ja SDP:n äänestäjien riveissä. Keskustan kannattajista Niinistöä äänestäisi 80 ja SDP:n kannattajista 79 prosenttia. Vanhasen takana on 14 prosenttia keskustan äänestäjistä. SDP:n piirissä Haataisen suosio on 7 prosenttia. Perussuomalaisten keskuudessa Niinistön ja Huhtasaaren suosio jakautuu melko tasan. Niinistöä tukisi 50 ja Huhtasaarta 44 prosenttia perussuomalaisista.

Haavisto on suosituin ehdokas vihreiden ja vasemmistoliiton äänestäjien piirissä. Haavisto saa vihreiltä 51 ja Niinistö 46 prosentin kannatuksen.

Vasemmistoliiton kannattajista 42 prosenttia äänestäisi Haavistoa, 34 Kyllöstä ja 18 prosenttia Niinistöä.

Taloustutkimus haastatteli Ylen toimeksiannosta 1470 suomalaista. Haastattelut tehtiin 2.–10. lokakuuta. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 1,9 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.